Vacature: Jonge Historici zoekt een hoofdredacteur voor de Uitgeverij!

Onze Uitgeverij publiceert jaarlijks tientallen scripties en longreads en geeft jonge historici zo het podium dat ze verdienen. Goed onderzoek verdient het immers gelezen te worden! Als jong en constant groeiend platform zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur om onze Uitgeverij te leiden en coördineren.

Wat? Als hoofdredacteur geef je koers aan de Uitgeverij en behoud je het overzicht over het continue publicatieproces. Samen met de redacteuren ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de output van de Uitgeverij.  Je houdt je bezig met het werven, redigeren, plannen en plaatsen van scripties en bijbehorende longreads. Bovendien ben je eindverantwoordelijk voor de afwerking van de stukken op onze website.

Op de lange termijn denk je samen met de redactie na over verbeteringen van onze publicaties en over nieuwe producten, en leid je periodieke redactievergaderingen. Tot slot ben je als hoofdredacteur van de Uitgeverij ook bestuurslid van stichting Jonge Historici.

Wie? We zoeken een jonge historicus die

  • Aantoonbare affiniteit heeft met tekst, taal en schrijven
  • Vlekkeloos Nederlands schrijft en ook goed Engels
  • Ervaring heeft in een redactie en met het redigeren van teksten
  • Goed communiceert en consequent is
  • Liefst een aantal eenvoudige technische vaardigheden heeft, zoals WordPress en Adobe Photoshop

Hoe? Solliciteren kan door een motivatiebrief en cv te sturen naar hoofdredacteur Miel Groten op uitgeverij.jh@gmail.com. Vragen en verzoeken om meer info kunnen naar hetzelfde e-mailadres. Er is geen sluitingsdatum: de werving sluit wanneer een geschikt kandidaat is gevonden.

 

Zoals alle functies bij Jonge Historici betreft dit een vrijwillige functie.

 

 

Posts created 955

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven