Drie vrouwen in de finale Jonge Historicus van het Jaar 2017

Zes enthousiaste kandidaten en vijf juryleden gingen zaterdag 1 april een middag in gesprek over de Jonge Historicus van de toekomst. Door middel van speeddates met de jury konden de kandidaten zich van hun beste kant laten zien. Na een zware selectie hebben drie vrouwen de volgende ronde bereikt! Joyce van Os, Kayleigh Goudsmit en Marieke Oprel hebben visie en lef laten zien.

v.l.n.r. Joyce van Os, Kayleigh Goudsmit, Marieke Oprel
De deelnemers waren erg positief over de middag. “Wanneer kun je nou ongegeneerd een hele middag in gesprek over je passie voor geschiedenis?”- aldus een van de kandidaten. Daarnaast werden de kandidaten bevraagd over hun onderscheidend vermogen, de publieke waarde van geschiedenis en hun eigen ontwikkeling.

 

De jury is tot deze drie kandidaten gekomen omdat zij echt staan voor de jonge historicus, ambitie en visie hebben maar ook een duidelijk ontwikkelpad voor zichzelf zien. De jury bestond uit Leonie de Goei (directeur KNHG), Ellen Snoep (projectleider Maand van de Geschiedenis), Zeyneb Dabbabi (corporate recruiter Altran Nederland) en vanuit het bestuur van Jonge Historici, Liang de Beer en Simone Vermeeren.

 

In de volgende ronde zullen de laatste kandidaten een schrijfopdracht maken en een plan schrijven over hoe zij de titel Jonge Historicus van het Jaar invulling willen geven. De feestelijke afsluiting van het traject is op vrijdag 29 juni tijdens het evenement Stap op de zeepkist! Feest van de Jonge Historicus!
Berichten gemaakt 1247

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven