EtAlia

Sinds 2022 heeft Jonge Historici een samenwerkingsovereenkomst met EtAlia. Onze samenwerking komt hoofdzakelijk neer op wederzijdse promotie en het gebruik van content. Zo kan het dus zijn dat je wel eens een post of oproep van EtAlia op de sociale media van Jonge Historici ziet verschijnen en andersom. Daarnaast linkt EtAlia incidenteel door naar content op de website van Jonge Historici. Dit versterkt de educatieve content van EtAlia én zorgt voor een breder bereik van de content op onze website.

EtAlia is een nieuw, digitaal educatieplatform dat ernaar streeft de vakken van de middelbare school makkelijker én levendiger te maken. EtAlia richt zich initieel op het vak geschiedenis in de bovenbouw van HAVO en VWO. Het platform is opgezet door een enthousiaste groep jonge vrijwilligers. 

EtAlia breekt het vak geschiedenis op in hoofdstukken volgens de syllabus (kenmerkende aspecten en historische contexten), zodat de content goed aansluit bij het curriculum in de klas. Voor elk onderwerp creëert en verzamelt EtAlia verschillende soorten digitale content om de belangrijke informatie te leren en te oefenen (definities, gebeurtenissen, tekstuitleg, video uitleg, flashcards, oefentoetsen, bronnen met analyse en interessante links). Daarnaast verwerkt EtAlia links in de content op de website om het makkelijk te maken voor middelbare scholieren om dieper in de onderwerpen te duiken die zij interessant vinden (naar o.a. boeiende en actuele artikelen, boeken, films, documentaires en podcasts). 

De content op de website van EtAlia wordt gemaakt en geactualiseerd door vrijwilligers: een bevlogen groep jonge historici, docenten en geschiedenisstudenten. Zou jij het leuk vinden om EtAlia te helpen met het leuker en makkelijker maken van het vak geschiedenis voor middelbare scholieren? Check dan hier de website van EtAlia of neem direct contact op (met Olaf) via deze pagina.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven