Evenement | Promoveren – Wat nu? (webinar, 22 april)

Als jonge historicus kan het best lastig zijn om een plek te vinden waar je al je verworven theoretische kennis en historische vaardigheden in de praktijk kunt brengen. Om je hierbij te helpen organiseert Stichting Jonge Historici de komende maanden Geschiedenis NU: een reeks webinars, waarin we praktische toepassingen van de opleiding geschiedenis bekijken en tips geven om met je geschiedenisdiploma aan de slag te gaan.

Op donderdag 22 april 2021 van 19:30 tot 21:00 uur zal het eerste webinar in het teken staan van promoveren. Voor wie na het afronden van een bachelor- en masteropleiding nog niet is uitgekeken op een leven aan de universiteit, is het een perfecte plek om je historische onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen. Wil jij kijken of dit de richting is die jij als historicus op wilt, of wil je weten welke verschillende opties er zijn?

Aanmelden niet langer mogelijk!

Vier sprekers zullen vertellen over hun ervaringen met promoveren. Hierbij zullen onder andere de volgende thema’s aan bod komen: hoe vind je een promotieplek in binnen- of buitenland, waar moet je aan denken bij het aanvragen van een beurs, hoe profileer je je naar buiten toe en welke mogelijkheden zijn er eigenlijk als je eenmaal gepromoveerd bent?

Het programma

19:30 Bente Marschall (PhD-kandidaat aan de Universiteit Antwerpen bij het project ‘Extra-territoriality in the late medieval city: Urban agency and the meaning of enclaves and liberties in the urban, social and economic fabric, 14th-16th centuries’)

19:45 Tessa de Boer (PhD-kandidaat aan de Universiteit Leiden bij het project ‘Exploiting the Empire of Others: Dutch Investment in Foreign Colonial Resources, 1570-1800’)

20:00 Maroesjka Verhagen (PhD-kandidaat aan de Universiteit van Amsterdam met een eigen onderzoeksproject: ‘Feeding the city: A bird’s-Eye view of Amsterdam’s food supply from its hinterlands, c. 1550-1800)

20:15 Laurie Slegtenhorst (Is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met haar proefschrift “Echte Helden” De popularisering van de Tweede Wereldoorlog in Nederland sinds 2000 en werkt nu als beleidsadviseur educatie en zorg bij BAR-organisatie)

20:30 Vragen- en discussieronde, met aansluitend een digitale borrel

Berichten gemaakt 1233

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven