F-site: Vrouwen in de geschiedenis

Benefietavond: F-site – Vrouwen in de geschiedenis

Vrouwen hebben altijd de helft van de wereldbevolking uitgemaakt. Waarom leren we dan zo weinig over deze helft? Tijd om dit te veranderen!

Op 23 november organiseren Jonge Historici en Van Gisteren een benefiet voor het project F-site bij Atria in Amsterdam. De F-site wordt een online educatieplatform met lesmateriaal over vrouwen in de geschiedenis. Van Hatsjepsoet tot Boudicca, van Kenau tot Kartini. Docenten vinden hier gratis en toegankelijk educatiemateriaal dat naadloos aansluit op de tien tijdvakken in het geschiedenisonderwijs. Met de crowdfundingcampagne bij voordekunst willen Van Gisteren en Jonge Historici het online platform F-site financieren.

Tijdens deze benefietavond zullen Van Gisteren en Jonge Historici in informele sfeer het project en de plannen voor F-site verder toelichten. Tevens zal een tweetal ambassadeurs van F-site het project belichten vanuit hun werk en achtergrond. Onder andere mediawetenschapper Linda Duits zal deze avond aanwezig zijn om het project te duiden in het licht van haar werk en publicaties, zoals bijvoorbeeld haar boek Dolle Mythes. De presentatie is deze avond in handen van Eveline van Rijswijk, wetenschapsjournalist en programmamaker, en zij zal onder andere het publiek testen op kennis van vrouwen uit de geschiedenis tijdens de pub-quiz. Uiteraard valt hiermee wat te winnen!

Doneren voor het project F-site? Dat kan! Het entreeticket voor deze avond is meteen een donatie voor het project. Daarnaast is het natuurlijk meer dan welkom om tijdens deze avond een gulle gift te doen. Kun je niet wachten? Doneren kan ook al via voordekunst: https://www.voordekunst.nl/projecten/5787-f-site-1

Locatie: Atria, Vijzelstraat 20, Amsterdam

Tijden: 19:30-22:00 (inloop 19:00)

Aanmelden

Aanmelden kan hier. Tickets zijn €5,- (excl servicekosten), het gehele bedrag gaat naar de crowdfunding.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven