Historicus als curator – met Eva Flipse

Altijd al willen weten wat erbij komt kijken om een tentoonstelling te maken? Hoe je je talenten als historicus inzet in een museale context? En in contact willen komen met jonge historici in de museumwereld?

Op vrijdag 17 januari neemt jonge historicus Eva Flipse je mee door de tentoonstelling “Modern Perspectives”, waar zij zelf aan meewerkte. Eva vertelt over de tentoonstelling, hoe alle stukken uit de tentoonstelling in het Stadsarchief kwamen te hangen en wat er voor nodig is om een tentoonstelling van A tot Z neer te zetten. Voor én tijdens de rondleiding is er tijd en ruimte om Eva het hemd van het lijf te vragen!

Aanmelden kan hier.

Let op! De rondleiding is gratis, maar er is beperkt plek. Meld je snel aan!


Over Eva Flipse

Tijdens haar bachelor geschiedenis stond ze een half jaar voor de klas. Hoe een historische verhaal over te brengen? Er zijn heel veel mogelijkheden! Haar interesse voor (historische) verhalen vertellen was gewekt en ze volgde de Master Publieksgeschiedenis aan de UvA die ze net heeft afgerond. Tijdens haar master werkte ze mee aan de tentoonstelling “Moderne Perspectives”.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven