Stadsfotografen

Jonge Historici organiseert in samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam een avondvullend programma over provo-fotograaf Cor Jaring (1936-2013).

Amsterdam stond in de jaren 60 in vuur en vlam. Het onstaan van de Provo-beweging, happenings in het centrum en natuurlijk de studentenprotesten in het Maagdenhuis. Amsterdam werd na de oorlog een rebelse stad. Cor Jaring maakte hier deel van uit en legde alles op zijn eigen manier vast.

Jaring maakte foto’s van havenarbeiders in Amsterdam, maar ook van beroemdheden als John Lennon en Yoko Ono, van filosoof Bart Hughes, die in zijn behoefte om constant high te zijn zijn derde oog probeerde te openen door een gat in zijn schedel te boren. Jaring wist als geen ander zowel de gewone mens als de exentriekeling vast te leggen.

Tijdens de derde editie van Stadsfotografen luisteren we naar verhalen over de totstandkoming van de tentoonstelling, het werk van Jaring en hoe hij zich bewoog in de woelige jaren 60 van Amsterdam.

Op donderdag 11 juni  verandert het Stadsarchief voor eenmaal in het Magisch Centrum Amsterdam. Stap op de witte fiets naar het Archief, maar de tandartsboor mag je thuislaten.

Sprekers:

Maaike Bloem – Maaike Bloem is masterstudente Publieksgeschiedenis. Tijdens haar stage in het Amsterdam Museum heeft ze zich bezig gehouden met de provo-beweging in Amsterdam.

Anneke van Veen – Anneke van Veen is conservator fotografie bij het Stadsarchief Amsterdam. Als samensteller van de tentoonstelling ‘Cor Jaring: Magisch Centrum Amsterdam’ weet ze als geen ander wat het verhaal achter de expositie is.

Winactie!
Onder alle bezoekers wordt een poster van de beroemde Bed-In-For-Peace foto verloot die Jaring in 1969 maakte van Yoko Ono en John Lennon in het Amsterdamse Hilton Hotel.

Programma 11 juni:

17.00 – 17.30 :   Inloop

17.30 – 18.30:    Programma.

18.30 – 19.00:    Gelegenheid om de tentoonstelling in het Stadsarchief te bekijken

Vanaf 19.00:      Borrel

Kaartverkoop

De toegangskaarten voor deze avond zijn te bestellen via onderstaand contactformulier. De kosten bedragen €7,50 per persoon. Dit is inclusief een drankje.

(formulier 'kaartverkoop' niet gevonden)

Meld U aan voor de Jonge Historici nieuwsbrief

* indicates required

In samenwerking met:

logo stadsarchief

 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven