Finalisten Jonge Historicus van het Jaar 2018 bekend

Gisteren werden tijdens het KNHG Voorjaarscongres ‘Denkend aan Nederland’ de drie finalisten voor de felbegeerde titel ‘Jonge Historicus van het Jaar 2018’ bekendgemaakt. Na een zware selectie hebben Lise Koning, Rianne Oosterom en Tom Scheepstra de volgende ronde bereikt! Zij stelden zichzelf voor in het Openluchtmuseum in Arnhem.

v.l.n.r. Lise Koning, Rianne Oosterom, Tom Scheepstra

Lise Koning studeerde Geschiedenis aan de Uva en is nu projectmedewerker Educatie bij het Noord-Hollands Archief. In 2014 won zij een Fulbrightbeurs waarmee zij een het Smith College in de Amerikaanse stad Northhampton kon studeren.

Rianne Oosterom studeerde Geschiedenis in Utrecht en is nu journalist voor Trouw, waar ze schrijft over psychiatrie. Daarnaast werkt ze aan een boek over het kaalknippen van moffenmeiden na de Tweede Wereldoorlog. Een onderwerp waarover ze eerder een tentoonstelling maakte.

Tom Scheepstra studeert Geschiedenis in Groningen. Hij is gespecialiseerd in de monarchie en is verbonden aande Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau. Daarnaast is hij voorzitter van de Carrièrecommissie van zijn studievereniging en is hij actief bij de jongerenafdeling van het CDA in Drenthe.

In de volgende ronde zullen de laatste kandidaten een plan schrijven over hoe zij de titel Jonge Historicus van het Jaar invulling willen geven. De feestelijke afsluiting van het traject is op donderdag 28 juni in Utrecht.

 

 

 

 

Berichten gemaakt 1236

Eén gedachte over “Finalisten Jonge Historicus van het Jaar 2018 bekend

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven