Gezocht: sprekers voor de Maand van de Geschiedenis

Jonge Historici werkt dit jaar voor het derde jaar op rij samen met de Maand van de Geschiedenis. In oktober staat de Maand in het teken van ‘Opstand’. De voorbereidingen zijn nu al begonnen! Zo stellen wij een sprekersacademie samen van getalenteerde jonge historici, binnen en buiten ons netwerk. Kun jij een inspirerend verhaal houden over jouw scriptie of jouw historische projecten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Hadewijch Zwart (bestuurslid PR & Communicatie) om je aan te melden voor de sprekersacademie.

Stuur voor 28 mei een mail o.v.v. ‘Sprekersacademie Maand van de Geschiedenis’ naar: info@jongehistorici.nl

Mocht je in aanmerking komen, dan hebben we de volgende dingen van je nodig:

  • Korte bio (100 woorden)
  • Omschrijving lezing (max.300 woorden)
  • Tarief en praktische info (hoogte vergoeding en waar te boeken)
  • De mogelijkheid om later ook nog een column te schrijven (750 woorden)
  • Een foto in hoge resolutie
  • Eventueel een foto bij het thema van de lezing.

Meer over het thema:

Opstand

Na het zoet van vorig jaar met het thema Geluk keert de Maand van de Geschiedenis dit jaar terug naar tijden van oproer en verzet. Van geschreeuw, kruitdampen, hoefgetrappel en fakkels tot stil protest. Van massabewegingen, opruiende pamfletten en de barricaden – en voorzichtig opereren in de illegaliteit. Tijden van onvrede en verdeling, maar ook van optimisme en eendracht. Van durf en de kracht om door te breken, én van onderdrukking, verraad en moord. Van Spartacus tot de Beeldenstorm en van de vergissing van Troelstra tot het verboden Catalaanse referendum: oktober 2018 staat in het teken van Opstand.

Een thema vol energie en gelaagdheid, precies zoals we het graag hebben bij de Maand van de Geschiedenis. Samen met meer dan duizend culturele instellingen, waaronder boekhandels en bibliotheken, vertellen we Nederland kleine en grote verhalen over Opstand. Altijd in het licht van de actualiteit, die zoveel interessanter wordt als we er perspectieven uit het verleden aan toevoegen. Ontdek gisteren, begrijp vandaag is niet voor niets ons parool.

Berichten gemaakt 1247

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven