Hulp bij studiekeuze

Het maken van een studiekeuze is gewoonlijk al lastig, maar door de COVID-19 maatregelen is die keuze nóg veel lastiger geworden. Universiteiten zijn gesloten en open- en meeloopdagen afgelast. Ben je geïnteresseerd in de opleiding Geschiedenis aan een van de Nederlandse universiteiten en heb je behoefte aan voorlichting? Stichting Jonge Historici helpt je op weg! Hieronder vind je een overzicht met relevante informatie, ervaringen van (oud-)studenten en arbeidsperspectief.

Waarom geschiedenis?

Historici kunnen veel, maar wat ze dan precies kunnen, is voor velen onduidelijk, soms ook voor historici zelf. Om je een beetje een beeld te geven waarom geschiedenis de opleiding is om te volgen, hebben we hier de odes aan de geschiedenis van onze Jonge Historici van het Jaar 2017, 2018, 2019:

Wat kun je er eigenlijk mee worden?

Ieder jaar kiezen honderden eerstejaars studenten voor de studie Geschiedenis, na hun afstuderen komen die historici op allerlei plekken terecht: in de politiek, in de journalistiek, in de wetenschap, in het bedrijfsleven en bij de overheid. Op deze pagina lees je de ervaringen van alumni Geschiedenis over hun carrière, de moeilijkheden en de mogelijkheden waar zij tegenaan zijn gelopen.

Hier vind je Geschiedenis en de arbeidsmarkt, een onderzoek dat in kaart brengt in welke beroepssectoren alumni van de UvA na hun opleiding terecht zijn komen.

Kom in contact met een student

Heb je behoefte aan een-op-een contact met iemand die op dit moment de opleiding Geschiedenis volgt? Stuur dan even een mailtje naar info@jongehistorici.nl onder vermelding van ‘Studiekeuze’ en laat ons daarin weten aan welke universiteit je wilt gaan studeren. Dan proberen wij je in contact te brengen met een student die daar studeert! Je kunt je mail richten aan Joni Peek (ons bestuurslid Studentzaken).

Oriëntatietips

Sommige universiteiten komen met alternatieven voor open dagen. De Rijksuniversiteit Groningen heeft extra webklassen beschikbaar gesteld; de Universiteit van Amsterdam heeft video’s van informatierondes gemaakt; de Raboud Universiteit Nijmegen komt met een online Bachelor open dag met livechats; ook de Vrije Universiteit Amsterdam komt met digitale alternatieven waarvoor je contact met ze kunt opnemen. Ook voor andere universiteiten geldt: mail ze om te vragen of er alternatieven beschikbaar zijn (of komen).

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven