Jan Kompagnie Lezing 2016

Jonge Historici presenteert in samenwerking met het Nationaal Archief, NTR en Ad van Liempt: de Jan Kompagnie Lezing 2016. De organisatie streeft ernaar  om een jonge historicus een podium te geven. Het is een nieuw evenement en zal voortaan jaarlijks plaatsvinden.

Eerste editie op 9 oktober
De jonge historicus Elias van der Plicht geeft een lezing in het Nationaal Archief over de vluchtelingengeschiedenis van Nederland. Daarbij toont hij historisch filmmateriaal, ook komen enkele recent gevluchte immigranten aan het woord.

Jan Kompagnie Lezing
De Jan Kompagnie Lezing is in het leven geroepen als eerbetoon aan de in 2011 overleden archivaris van het Nationaal Archief drs. Jan H. Kompagnie, die zich bijzonder heeft ingespannen om archieven op een inspirerende wijze toegankelijk te maken voor onderzoekers en historisch geïnteresseerden.

Elias van der Plicht
Historicus Elias van der Plicht studeerde geschiedenis, politicologie en Italiaanse taal en cultuur. Hij werkt als zelfstandig historicus en journalist voor Centrum voor familiegeschiedenis, NOS, Trouw, Elsevier en Het Financieele Dagblad. Hij was medeauteur van Jodenjacht en De jacht op het verzet. Op 22 september aanstaande verschijnt zijn boek Achterlaten en opnieuw beginnen – Vluchtelingen in Nederland, toen en nu.

Meer informatie en aanmelden

Nationaal Archief, Den Haag
Lezing: Achterlaten en opnieuw beginnen
Zondag 9 oktober, 12.30-14.30 uur
Prins Willem-Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag
Aanmelden via: events@nationaalarchief.nl

Foto: Aankomst laatste transport Hongaarse vluchtelingen, W. van Rossem, 1956, Anefo/Nationaal Archief

Posts created 1136

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven