JHvhJ 2021 | Tijmen Dokter wint vijfde editie Jonge Historicus van het Jaar verkiezing

Op 23 oktober vond in Zwolle de vijfde editie van de Jonge Historicus van het Jaar verkiezing plaats. Tijmen Dokter is door de jury uitgeroepen tot dé Jonge Historicus van het Jaar 2021. Aankomend jaar zal hij het gezicht zijn van jonghistorisch talent en gaat hij zich inzetten om jonge historici meer vaardigheden bij te brengen op het gebied van storytelling.

Tijmen Dokter

Tijmen Dokter (1993) is publiekshistoricus, theatermaker en reservist bij Defensie. De Tweede Wereldoorlog is zijn favoriete onderwerp. Enerzijds is het onvoorstelbaar dat het hier ooit oorlog is geweest, maar anderzijds liggen de verhalen echt voor het oprapen. Gewone mensen kwamen in uitzonderlijke situaties terecht en dat blijft Tijmen fascineren.

De beste vorm om historische verhalen over te dragen is voor Tijmen theater. Een schrijver is beperkt tot woorden, maar de kleurdoos van een theatermaker is bodemloos. Bovendien is de historicus op het toneel zelf zichtbaar. Tijmen stelt dat dit een groot goed is: hij zal tijdens de verkiezing betogen dat historici vaker in de spotlight moeten stappen.

Hier vind je meer informatie over de verkiezing

Berichten gemaakt 1235

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven