JHVHJ 2021 | Update

Ruim een half jaar geleden werd Tijmen Dokter uitgeroepen tot Jonge Historicus van het Jaar. Alle reden om eens te kijken hoe het met hem gaat!

Hoi Tijmen! Hoe is het met je?
Goed! Ik doe leuke dingen, en het is natuurlijk bijna vakantie.

Wat heeft je verkiezing tot JHvhJ je tot nu toe gebracht?

Het etiketje ‘Jonge Historicus van het Jaar’ betekent dat veel mensen en instellingen me weten te vinden met een vraag of een idee. En dat is heel erg leuk! De verzoeken zijn uiteenlopend. Zo ben ik bijvoorbeeld gevraagd om in september een korte theatrale historische vertelling te geven in een provinciehuis. Maar het zijn ook veel kleine dingen, zoals radiostations die voor een uitzending een historische duider zoeken. Omdat mijn expertise rond de Tweede Wereldoorlog ligt, was het vooral op 4 en 5 mei druk.

Hoe gaat het met het uitvoeren van je plan?

Dat neemt langzaam maar zeker vaste vormen aan! Aan het begin van het nieuwe studiejaar ga ik een workshop geven aan jonge historici. Ik ga ze uitdagen om een bestaand historisch verhaal op een nieuwe, aantrekkelijke en verrassende manier te vertellen. Storytelling voor historici, zeg maar. Binnenkort komt de inschrijfpagina op jullie website te staan!

Welk advies heb je voor de nieuwe genomineerden voor de verkiezing?

Focus je niet op hetgeen waarvan je denkt dat de jury het wil horen, maar focus je op je eigen dromen en ideeën. Niets werkt sterker dan oprecht enthousiasme! Laat alle kaders los en vertel je eigen verhaal, op je eigen manier.

Tot slot, wanneer kunnen we je weer op de planken zien staan? Op 2, 3 en 4 september speel ik op het Stadsfestival in Zwolle. Ik ben volop bezig met een nieuwe solovoorstelling, de werktitel is ‘Commando’. En natuurlijk zit die voorstelling vol historische verhalen!

Voor een voorbeeld van zijn optreden: klik hier.

Tijmen vorig jaar bij zijn winst van JHvhJ 2021
Berichten gemaakt 1240

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven