JHvhJ 2022 | Stef Coenen wint 6e editie Jonge Historicus van het Jaar verkiezing

Op 29 oktober vond in het Stadsarchief Amsterdam de zesde editie van de Jonge Historicus van het Jaar verkiezing plaats. De jury riep Stef Coenen uit tot dé Jonge Historicus van het Jaar 2022. Aankomend jaar zal hij het gezicht zijn van jonghistorisch talent en gaat hij een werkgroep en een platform creëren voor jonge historici met een fysieke beperking.

Een spannende strijd

De Jonge Historicus van het Jaar verkiezing ving aan in mei 2022. Partners, vrienden, familie en scriptiebegeleiders nomineerden jonge historici vanuit het hele land. Drie finalisten, Merle Lammers, Johan Visser en Stef Coenen, werden uitgekozen om tijdens de finale te pitchen hoe zij zich graag een jaar lang in willen zetten voor jonghistorisch Nederland. De vakjury, bestaande uit hoogleraar politieke geschiedenis Annelien de Dijn, archiefdirecteur Bert de Vries en oud winnaar Lise Koning, stond voor een lastige keus. Ze vielen voor Stef zijn persoonlijke motivatie en vernieuwende ideeën over inclusie van een te vaak vergeten groep. 

Stef Coenen

Stef Coenen (23) is geschiedenisstudent en zet zich daarnaast in om verschillende heemkundekringen te verjongen en vernieuwen met zijn aanstekelijke enthousiasme voor het verleden. Het kloosterleven is zijn favoriete onderwerp. Stef vindt het belangrijk dat het verleden voor iedereen toegankelijk is, ook voor mensen voor wie dit niet altijd zelfsprekend is: mensen met een (fysieke) beperking.
Dit is dan ook waar hij zich komend jaar voor in gaat zetten samen met Stichting Jonge Historici. Wij kijken er naar uit!


De vorige winnaar, Tijmen Dokter, met de nieuwe Historicus van het jaar: Stef Coenen.
De drie finalisten van Jonge Historicus van het Jaar 2022: Johan Visser, Stef Coenen en Merle Lammers.
De uiteindelijke winnaar, Stef Coenen, tijdens zijn pitch.
Berichten gemaakt 1233

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven