JHvhJ 2022 | Wie nomineer jij als Jonge Historicus van het Jaar 2022?

Wie nomineer jij als dé Jonge Historicus van het Jaar 2022? 

De zoektocht naar dé Jonge Historicus van het Jaar 2022 is van start! Ken jij een inspirerende historicus in de laatste fase van de opleiding of aan de start van een veelbelovende carrière? Iemand die als geen ander laat zien waarom geschiedenis niet alleen de mooiste opleiding, maar ook een zinvolle studie is? Een talentvolle student, een goede onderzoeker, een inspirerende docent of een geboren verhalenverteller? En mag die persoon daar best eens voor in het zonnetje gezet worden? Nomineer diegene dan nu voor de titel Jonge Historicus van het Jaar 2022!

The winner takes it all 

De winnaar krijgt, naast een mooi prijzenpakket, een jaar lang vrij spel om in samenwerking met Stichting Jonge Historici een idee uit te werken en in de praktijk te brengen. De stichting bemoeit zich niet met de invulling van dat plan, en stelt als enige eisen dat het plan bijdraagt aan de missie van de stichting om jonge historici zichtbaar en zelfbewust te maken, en dat het praktisch en binnen een tijdsbestek van maximaal negen maanden uitvoerbaar moet zijn. Stichting Jonge Historici voert het plan van de winnaar uit door middel van inzet van haar vrijwilligers, infrastructuur (denk aan website en sociale media) en een groot netwerk in de academie, archiefinstellingen en cultuursector.   

Nomineren

Al het jonghistorisch talent dat Nederland en Vlaanderen te bieden heeft, kan worden genomineerd door een ander. Dat kan een docent zijn, of een leidinggevende, collega, studiegenoot, ect. Nomineren kan tot vrijdag 24 juni. 

Heb je iemand op het oog? Check dan even of:  

  • De genomineerde niet ouder is dan 30 jaar en een hbo-bachelor of universitaire bachelor/master Geschiedenis volgt of heeft behaald. 
  • De genomineerde een inspiratiebron voor andere jonge historici is of zou kunnen zijn.
  • De genomineerde zijn of haar historische vaardigheden op aantoonbare wijze inzet bij dagelijkse bezig- of werkzaamheden.

Nomineren kan vervolgens via dit formulier. We verzoeken om kort toe te lichten waarom de genomineerde volgens jou dé Jonge Historicus van het Jaar 2022 zou moeten zijn. Geef, om verrassingen te komen, ook even aan of degene die nomineert daarvan op de hoogte is. Stichting Jonge Historici stelt na 16 mei alle genomineerden persoonlijk op de hoogte van hun nominatie, en informeert hen over het verdere verloop van de verkiezing.


Berichten gemaakt 1235

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven