JHvhJ 2023 | Iris van Vlimmeren wint 7e editie Jonge Historicus van het Jaar verkiezing

Tijdens de verkiezing van de Jonge Historicus van het Jaar is Iris van Vlimmeren verkozen tot dé Jonge Historicus van het Jaar 2023. De uitslag volgde op een traject dat een half jaar duurde en waaraan verscheidene jonge historici meededen. In samenwerking met Jonge Historici gaat Iris in 2024 een publiekhistorisch project uitvoeren.

Op de finale-avond stonden de drie jonge historici Iris van Vlimmeren, Sven Gins en Veronique Lageweg op het podium. Zij gaven een pitch over hoe zij de rol van de Jonge Historicus van het Jaar willen invullen. Ook kregen ze kritische vragen van de driekoppige jury, bestaande uit Simone Vermeeren (Regionaal Historisch Centrum Eindhoven), Jelle van Lottum (Radboud Universiteit) en Hugo Schalkwijk (Jonge Historicus van het Jaar 2020).

Jonge Historicus van het Jaar

De winnaar werd bekend gemaakt door Hugo Schalkwijk, voorzitter van de jury. Naast de titel ontving de winnaar de bijhorende bokaal.

Iris gaat zich het komende jaar inzetten als ambassadeur van Jonge Historici. In samenwerking met Jonge Historici zal zij zich inzetten om archiefmateriaal meer in het klaslokaal te krijgen, met nadruk op koloniale bronnen.

Wij feliciteren Iris van Vlimmeren van harte met deze welverdiende titel! Daarnaast willen we de juryleden, de overige kandidaten en de toeschouwers hartelijk danken voor hun bijdrage en aanwezigheid.

De vorige winnaar, Stef Coenen, reikt de trofee aan de nieuwe Historicus van het jaar: Iris van Vlimmeren.

De drie finalisten van Jonge Historicus van het Jaar 2023 (v.l.n.r.): Veronique Lageweg, Iris van Vlimmeren en Sven Gins.

De uiteindelijke winnares, Iris van Vlimmeren, tijdens haar pitch.

Berichten gemaakt 1228

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven