JHvhJ 2024 | Wie nomineer jij als Jonge Historicus van het Jaar 2024?

De zoektocht naar dé Jonge Historicus van het Jaar 2024 is van start! Ken jij een inspirerende historicus in de laatste fase van de opleiding of aan de start van een veelbelovende carrière? Iemand die als geen ander de wereld het nut van historici laat zien? Iemand aan die een prachtig historisch project heeft bedacht, maar niet de steun krijgt die diegene daarvoor verdient? Mag die persoon daar best eens voor in het zonnetje gezet worden? Nomineer deze historicus/jouw kennis dan nu voor de titel Jonge Historicus van het Jaar 2024! Je kan mensen nomineren tot en met vrijdag 28 juni
 

Wat valt er te winnen? 

De winnaar krijgt een jaar lang vrij spel om in samenwerking met Stichting Jonge Historici een idee uit te werken en in de praktijk te brengen. De stichting bemoeit zich niet met de invulling van dat plan, en stelt als enige eisen dat het plan bijdraagt aan de missie van de stichting om jonge historici zichtbaar en zelfbewust te maken, en dat het praktisch en binnen een tijdsbestek van maximaal negen maanden uitvoerbaar moet zijn. Stichting Jonge Historici voert het plan van de winnaar uit door middel van inzet van haar vrijwilligers, infrastructuur (denk aan website en sociale media), een klein opstartbudget en een groot netwerk in de academie, archiefinstellingen en cultuursector.  

Nomineren 

Al het jonghistorisch talent dat Nederland en Vlaanderen te bieden heeft, kan worden genomineerd. Dat kan je favoriete docent zijn, een inspirerende leidinggevende, alleskunnende collega of die bezige bij van een studiegenoot. Nomineren kan tot vrijdag 28 juni.  

Heb je iemand op het oog? Check dan even of:   

  • De genomineerde niet ouder is dan 30 jaar en een hbo-bachelor of universitaire bachelor/master Geschiedenis volgt of heeft behaald.  
  • De genomineerde zijn of haar historische vaardigheden op aantoonbare wijze inzet. 
  • De genomineerde anderen enthousiast maakt over geschiedenis. 
  • Je denkt dat de genomineerde het leuk zou vinden om een samen met Stichting Jonge Historici een door de genomineerde bedacht project uit te werken. 

Nomineren kan vervolgens via dit formulier. We verzoeken om kort toe te lichten waarom de genomineerde volgens jou dé Jonge Historicus van het Jaar 2024 zou moeten zijn. Geef, om verrassingen te komen, ook even aan of degene die nomineert daarvan op de hoogte is. Stichting Jonge Historici stelt na 1 juli alle genomineerden persoonlijk op de hoogte van hun nominatie, en informeert hen over het verdere verloop van de verkiezing. 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven