JHvhJ’20 | Ontmoet de finalisten

De finalisten voor de verkiezing van de Jonge Historicus van het Jaar 2020 zijn bekend! In de eerste (digitale) ronde heeft de jury drie veelbelovende kandidaten geselecteerd.

De jury, bestaande uit Martine van der Veer, Esther van Velden en Iris van den Brand, koos voor Hugo Schalkwijk, Lex van Rens en Koen Marijt. Op 10 oktober zullen zij tijdens de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis in het Utrechts Archief strijden om de titel Jonge Historicus van het Jaar 2020.

Meer informatie over het event vind je hier!
Kijk zaterdag live mee via deze livestream, start 10 oktober om 20:00 uur.

Maak hieronder kennis met onze finalisten.

Hugo Schalkwijk

Hugo Schalkwijk (1991) studeerde Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en is momenteel directeur van het online museum voor verpleging en verzorging FNI.nl. Met historisch onderzoek en publiekshistorische projecten wil Hugo de complexe geschiedenis van de verpleging en verzorging beter in beeld brengen. Hiermee hoopt hij een positieve bijdrage te leveren aan huidige knelpunten in de zorg.

Lex van Rens

Lex van Rens is cultuurhistoricus met een specialisatie in seksuele geschiedenis. Met zijn onderneming Queer Times staat hij met een been in de wetenschap en een been in de praktijk, en voert hij onder andere opdrachten uit voor IHLIA LGBT Heritage.

Koen Marijt

Koen Marijt studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Leiden. Tijdens zijn studietijd werd zijn interesse voor regionale geschiedenis gewekt, met name de geschiedenis van Noordwijk. In 2019 begon Koen zijn eigen bedrijf en verzorgt hij onder de naam ‘Koen van Toen’ stadswandelingen, historische lezingen, doet hij historisch onderzoek en gaat hij als gids mee naar de slagvelden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven