JHvhJ’20 | Ontmoet de sprekers

Tijdens de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis is niet alleen de finale van Jonge Historicus van het Jaar 2020 maar ook ons programma “Wie schrijft geschiedenis?”. Met zes jonge historici reizen we zaterdag 10 oktober de wereld rond aan de hand van zes verschillende archiefstukken. Leer ze hieronder alvast kennen.

Meer informatie over het event vind je hier!
Kijk zaterdag live mee via deze livestream, start 10 oktober om 20:00 uur.

Myrthe Bleeker

Myrthe Bleeker is masterstudente Publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en werkt momenteel voor het Alle Amsterdamse Akten project bij het Stadsarchief in Amsterdam. Daarnaast heeft ze een grote passie voor sociale en joodse geschiedenis die samenkomt in haar onderzoek naar de joodse gemeenschap in de Maatschappij van Weldadigheid.

Naomi Donderwinkel

Naomi Donderwinkel is 25 jaar en kom uit Assen. Ze studeert aan de Rijksuniversiteit Groningen de Master Geschiedenis Vandaag. Tijdens deze opleiding houdt ze zich onder andere bezig met archieven. Het spitten in archieven is, naast onderdeel van haar studie, ook een van haar hobby’s. Het in handen hebben van tastbare geschiedenis tijdens haar zoektochten in archieven, ervaart ze als zeer bijzonder. Archieven bewaren voor toekomstige generaties en zorgen dat ze breed toegankelijk zijn door conserveren en digitaliseren ziet ze als een uiterste noodzaak.

Hans Meulendijk

Hans Meulendijk woont in Utrecht en werkt als docent geschiedenis op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam. Daarnaast geeft hij ook rondleidingen in Museum Speelklok. Als cultuurhistoricus steekt hij zijn neus vooral in boeken en bronnen over Nederlandse koloniale geschiedenis en de opkomst van toerisme in de moderne tijd.

Rosa de Jong

Rosa de Jong promoveert aan de Universiteit van Amsterdam op vluchtelingen die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit Nederland naar het Caraïbisch gebied (met name Jamaica, Suriname, Curaçao en Cuba) ontkwamen. Ze onderzoekt, met intersectionaliteit als overkoepelende benadering, hun vlucht, overtocht, internering in de Caraïben en waar zij na de oorlog hun thuis vonden.

Manon Portos Minetti

Manon Portos Minetti, 25 jaar, Uruguyaans/Nederlands, BIPOC, kunsthistorica, Historica en Amerikanist, gespecialiseerd in koloniaal geweld in de VS. Ze werkt altijd vanuit intersectionality met een focus of subaltern history. Ze kijkt voornamelijk naar raciale geschiedenis en gendergeschiedenis, met als recente onderzoeksonderwerpen: Gegenderde verschillen in zwarte slavenhouders, de etnische genocide van de Amerikaanse overheid op Native Americans en de participatie van vrouwen in slavenopstanden in de VS.

Wessel Broekhuis

Wessel Broekhuis is historicus en rondleider te ARTIS. Zijn verschillende interessegebieden kwamen samen in zijn masterscriptie ‘Animals brought from every part of the globe’ – Een Studie naar het Imperialistische Aspect van de Eerste Generatie Zoölogische Genootschappen in de Negentiende Eeuw (Amsterdam 2019), waarvoor hij archiefonderzoek deed in Amsterdam, Antwerpen en Londen.

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven