Jonge Historici & De media

Het beeld van de historicus op tv wordt nog steeds gedomineerd door mastodonten zoals Maarten van Rossum en Geert Mak. Wij vinden dat jonge historici een belangrijke toevoeging leveren aan het publiek debat door hun onderzoek en kennis te delen. Toch blijft het een uitdaging om de goede ingang te vinden, je kennis te matchen met de behoeften van een programma en de nuance van historische ontwikkelingen helder over te brengen. Stichting Jonge Historici presenteert daarom in samenwerking met de opleiding Publieksgeschiedenis op 28 februari een middag om historici concrete handvatten te geven om zichzelf en hun onderzoek zichtbaar te maken.

Het programma bestaat uit 2 workshops waarin je tips en tricks krijgt van professionals uit het vak. Journalist, theatermaker en Slimste Mens deelnemer Eveline van Rijswijk geeft een workshop over historici in de media en kan vanuit haar uitgebreide ervaring als radiomaker en presentator een inkijkje geven in de processen behind the scenes. In de tweede workshop gaan we concreet aan het werk met het opstellen van een pitch en manieren waarop je als historicus je onderzoek zichtbaar kunt maken voor een breed publiek. We eindigen met een borrel bij café de Jaren waar je met mensen van verschillende programma’s kunt netwerken en wie weet zelfs al een idee pitchen!

Dus wil jij leren hoe je als jonge historicus door middel van je onderzoek en expertise jezelf in de picture kunt spelen of ben je benieuwd naar de waarde die jonge historici hebben voor de media? Meld je dan nu hier aan!

28 februari, 15:00 – 17:30 uur
VOX-POP Amsterdam

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven