Jonge Historici presenteert: 400 dagen Vincent!

400 dagen Vincent!

Op 25 februari presenteert Jonge Historici voor de vierde maal een avondvullend programma in het Stadsarchief Amsterdam. Deze keer zoomen we in op het leven van Nederlands beroemdste schilder: Vincent van Gogh.

In de bijzondere tentoonstelling Vincent van Gogh, 400 dagen in Amsterdam volgen we het leven van de schilder in het Amsterdam van de laat-negentiende eeuw. De tijd dat Van Gogh nog dominee wilde worden en als jonge student onder de indruk was van het stadse leven.

Kom meer te weten over het leven en werk van Van Gogh, voordat hij zelf in de gaten kreeg dat hij een kunstenaar was tijdens JHSG Presenteert: 400 dagen Vincent!

Sprekers:

Historische talenten Alinde Bierhuizen en Tessel Dekker nemen ons in een duopresentatie mee door de wereld van het negentiende-eeuwse Amsterdam, en via de brieven van Vincent weer terug naar de tentoonstelling die na de lezing te bezichtigen is.

Presentatie is in handen van Paul de Jong (Jonge Historici).

Locatie:
Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32

Hoe laat:
17:00-20:00

Prijs:
Entree is 7,50 per persoon. Dit is inclusief (1) consumptie tijdens de borrel en een bezoek aan de tentoonstelling na de lezingen.

Aanmelden:

Stuur een mail naar evenementen@jongehistorici.nl, onder de titel ‘Van Gogh – Stadsarchief’, met hoeveel mensen u wilt komen.

Berichten gemaakt 1233

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven