Jonge Historicus van het Jaar 2019

De zoektocht naar de Jonge Historicus van het Jaar 2019 is van start! Ken jij een jonghistorisch talent dat de kwaliteiten en inhoud van het historisch vak als geen ander uitdraagt? Nomineer hem/haar dan nu voor de titel Jonge Historicus van het Jaar 2019!

Jonge Historicus van het Jaar is een talentontwikkelingsprijs voor jonghistorisch talent. De Jonge Historicus van het Jaar is het gezicht van jonge historici in Nederland en vertegenwoordigt de missies van Jonge Historici en Jong KNHG. Gedurende de periode van een jaar krijgt de titeldrager de gelegenheid om zijn/haar ‘plan voor de toekomst’ te realiseren. Jonge Historici en Jong KNHG ondersteunen hem/haar bij het uitvoeren van zijn/haar plan.

Wat houdt het in?

De titel Jonge Historicus van het Jaar stelt de winnaar op de eerste plaats in staat zijn/haar talenten als historicus te ontwikkelen en zijn/haar kwaliteiten, vaardigheden en visie te aan te scherpen. Hij/zij krijgt ook de mogelijkheid om thema’s te agenderen die hij of zij belangrijk vindt voor de jonghistorische professional van nu. Jonge Historici en Jong KNHG ondersteunen de winnaar met het uitwerken van zijn/haar plan voor de toekomst, zoals gepresenteerd tijdens de finale. Daarnaast functioneert de Jonge Historicus van het Jaar als een verbinder tussen het vak geschiedenis, jonge historici en een breder publiek. Tot slot vertegenwoordigt de Jonge Historicus van het Jaar Jonge Historici en Jonge KNHG naar buiten toe.

Praktisch

Veelbelovende en gepassioneerde jonghistorische talenten kunnen elk jaar genomineerd worden door bijvoorbeeld hun docent, leidinggevende, collega of studiegenoot. De nominatieronde opent op 1 december 2018. Harde eisen zijn:

  • De genomineerde is niet ouder dan 30 jaar en heeft/volgt een HBO bachelor of universitaire bachelor/master Geschiedenis.
  • De genomineerde hoeft niet per se werkzaam te zijn als historicus, maar zet zijn/haar historische vaardigheden wel in bij dagelijkse werkzaamheden.
  • De genomineerde kan nog studeren of promoveren, al werken in dienstverband of zelfstandig werkzaam zijn.

De nominerende partij dient toe te lichten waarom de betreffende persoon kans maakt op de titel van Jonge Historicus van het Jaar. Ook geeft de nominerende partij aan of de genomineerde op de hoogte is van zijn/haar nominatie. Zo kunnen Jonge Historici en Jong KNHG alle genomineerden evenredig inlichten. De deadline van de nominatieronde is op 31 januari 2019.

  • Nominatie-periode: 1 december 2018 t/m 31 januari 2019
  • Eerste selectieronde: maart
  • Bekendmaking finalisten: eind april / begin mei (voorjaarscongres KNHG)
  • Finale: begin juni

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven