Jouw Geschiedenis, Onze Zorg | Afl. 1 Zorgmedewerker als held?

Op 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging, lanceert Jonge Historici de podcastserie Jouw Geschiedenis Onze Zorg. Met in deze eerste aflevering, hoe kan het ook anders, de COVID-19 pandemie. Het beeld van de eerste coronagolf staat velen nog helder bij: klappende mensen op balkons voor de verpleegkundigen, frontlinieberichten die werden uitgezonden en zorgmedewerkers die werden overspoelt met cadeaus. Verpleegkundigen kwamen hiermee plots in het middelpunt van de belangstelling. Ze werden gebombardeerd tot helden, maar deze term werd door velen met enig ongemak ontvangen. Waar kwam deze plotselinge waardering voor de zorg opeens vandaan? En heeft corona de waardering van de zorg voorgoed veranderd? Luister de eerste aflevering vanaf nu op Spotify of Applepodcasts

In de Jonge Historici-podcastserie Jouw Geschiedenis Onze Zorg gaat Hugo Schalkwijk, de Jonge Historicus van het Jaar 2020, in gesprek met een verpleegkundige uit het veld en duikt, samen met een jonge onderzoeker, in de geschiedenis én de toekomst van de zorg. Het belang van historische kennis over het vak verpleegkunde wordt niet in hoge mate erkend, dat terwijl het de grootste en één van de oudste beroepsgroepen van Nederland is. Met deze podcast willen wij het gesprek starten tussen twee werelden die in het dagelijks leven niet snel in contact zullen komen. Door deze mensen bij elkaar te brengen hopen we aan dat er onderling meer begrip zal ontstaan. Daarnaast zal het voor jonge historici een introductie zijn in een heel belangrijk onderzoeksveld en zal het voor zorgmedewerkers een manier zijn om zich meer te kunnen verdiepen in de geschiedenis van hun eigen beroepsgroep. Het mes snijdt aan twee kanten en dat levert eerlijke gesprekken op in deze podcastserie!

Vind je het een leuke podcast en wil je ervoor zorgen dat Stichting Jonge Historici meer van deze afleveringen kan maken? Doneer dan nu via deze link zodat de geschiedenis van de zorg in Nederland de aandacht kan krijgen die het verdient.

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven