Kennisdossiers

Middels kennisdossiers draagt Jonge Historici op een tweeledige manier bij aan de bewustwording over historische onderwerpen. Enerzijds bieden wij een overzicht van publicaties, uitgaven en producties, anderzijds organiseren we projecten en evenementen over het betreffende onderwerp. De onderwerpen stellen wij vast met ons evenementen- en projectenteam. 

Het huidige kennisdossier belicht de nationale herdenkingsdag 15 augustus: de dag dat de Tweede Wereldoorlog eindigde in Nederlands-Indië. Deze herdenking krijgt relatief weinig aandacht terwijl deze ons wel veel vertelt over de geschiedenis van deze voormalige kolonie en de doorwerking van het koloniale verleden in het heden. Op de webpagina van dit kennisdossier staan publicaties, uitgaven en producties, én geven wij wij verschillende jonge historici het woord. In filmpjes delen zij uiteenlopende objecten, van familierecepten tot historische treinstellen. Met hun verhalen bieden wij een eigentijds perspectief op het Nederlandse koloniale verleden.

Heb je zelf ook interesse in het samenstellen van of het bijdragen aan een kennisdossier? Stuur gerust een mailtje naar projecten@jongehistorici.nl! Dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven