Samenvatting
Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd de samenleving van Nazi-Duitsland gedenazificeerd door de geallieerden. De denazificatie van het naoorlogse Duitsland vond plaats tijdens de Koude Oorlog, waarbij de Sovjet-Unie en Verenigde Staten ideologisch tegenover elkaar kwamen te staan. Het nazisme als ideologie was zowel antiliberaal als anticommunistisch.
In dit paper onderzoekt Lars of het liberalisme in de Amerikaanse bezettingszone werd gepromoot en of het liberalisme in de Sovjet bezettingszone werd verworpen/getolereerd. Daarnaast zal er ook onderzocht worden of het communisme in de Amerikaanse bezettingszone werd verworpen/getolereerd en of het communisme in de Sovjet bezettingszone werd gepromoot.

Lars Brull (1999) studeert geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij zit momenteel in zijn derde studiejaar en volgde vorig jaar het verdiepingspakket Europa in de wereld als onderdeel van de richting internationale betrekkingen in historisch perspectief. Inmiddels volgt Lars een minor in Conflict Studies waarbij de focus ligt op hedendaagse conflictgebieden. Verder is Lars erg geïnteresseerd in vroegmoderne geschiedenis, wereldgeschiedenis, eigentijdse geschiedenis, conflicten en hedendaagse politiek-maatschappelijke kwesties.