Jonge Historici presenteert: Maak Werk van Geschiedenis (UITVERKOCHT)

Maak Werk van Geschiedenis

Wie nog helemaal fris achter de oren van de Middelbare school naar een open dag van de opleiding geschiedenis gaat krijgt te horen dat je met een opleiding geschiedenis in allerlei werkvelden terecht kunt. Eenmaal (bijna) afgestudeerd, blijkt het niet altijd even makkelijk om een baan te vinden. Hoewel geschiedenis een goede basis is voor allerlei banen is het als starter soms moeilijk een duidelijk beeld te krijgen van waar jouw kansen liggen.

Print
Ontwerp: Mart van de Wiel

Om jou verder op weg te helpen organiseert Jonge Historici daarom op 22 november ‘Maak werk van Geschiedenis’. Een event waarbij Historici jou een duwtje in de juiste richting geven. Professionals vertellen over hun eerste stappen op de arbeidsmarkt en hoe ze juist door hun opleiding geschiedenis zijn waar ze nu zijn. Een panel geeft antwoord op al jouw prangende vragen en tijdens ‘levend Linkedin’ zou je zomaar jouw toekomstige werkgever tegen het lijf kunnen lopen.

Kortom een historisch evenement met toekomstperspectief! Geïnteresseerd? Meld je nu hier aan.

Programma

19:00-19:30 Inloop

19:30 Start

19:35 Inleiding van Voorzitter – Vincent Bijman

19:40 Keynote speaker: Manon Becher, oprichter en directeur van starters4communities.

20:10 Workshop: maak je historische onderzoek relevant voor werkgevers

Liang de Beer en Kayleigh Goudsmit geven een interactieve workshop over ‘hoe verkoop ik mijn studie op de arbeidsmarkt?’ Ze gaan hierbij in op waar historici tegenaan lopen (op basis van de antwoorden in het aanmeldformulier). In deze workshop laten ze zien hoe je de waarde van jouw studie Geschiedenis kan laten zien aan werkgevers, ook als je bent afgestudeerd op kinderboeken uit de Sovjet-Unie (“oh, dan ben jij perfect voor PR,” hoorde Kayleigh eens tijdens een sollicitatiegesprek).

20:30 Paneldiscussie met:

Recruiter Zeyneb Dabbabi, docentopleider Marcel van Riessen, journalist en promovendus Niels Mathijssen en de ondernemers van Oud Wasgoed nemen zitting in het panel. Zij gaan aan de hand van stellingen in gesprek over onder andere het geijkte rijtje vaardigheden van de historicus (“je kan presenteren, schrijven, snel veel informatie verwerken” – maar is dat ook echt zo?) en de al dan niet toegevoegde waarde van een MA Geschiedenis. Het publiek stemt mee en kan zich mengen in de discussie.

21:00 Levend Linkedin

21:45 Afsluiting en borrel

22:30 Einde evenement

De avond wordt geleid door dagvoorzitter Mike Spaans.

Praktische info:

Tickets: €12,50
Locatie: Boothstraat 7, Utrecht
Datum: 22 november 2016
Inloop: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
eind: 22:30 uur

 

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven