Masterclass met Quentin Skinner

Jonge Historici en het Amsterdam Centre for Political Thought presenteren een exclusieve masterclass met Quentin Skinner. Skinner geldt als een van de grondleggers van de befaamde Cambridge School in Intellectual History. Tijdens de Masterclass krijgen deelnemers de unieke kans om met Skinner te discussiëren over de merites van zijn methode. Ook zullen de kritieken op Skinners contextualisme van zij die Global Intellectual History praktiseren besproken worden.

De Masterclass is toegankelijk voor (Research)Masterstudenten en promovendi in geschiedenis en aanverwante studies, verbonden aan een Nederlandse universiteit. De Masterclass vindt plaats vanaf 14.00 uur op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Voorafgaand, op vrijdag 19 mei vanaf 16.00 uur, wordt de methode van Skinner besproken o.l.v. docent geschiedenis van de politieke theorie Thijs Bogers.

Studenten en promovendi die aan de Masterclass willen deelnemen kunnen een bericht sturen naar: t.j.bogers@vu.nl. Deelname geldt voor beide bijeenkomsten en een aansluitend diner met Skinner na afloop. Voorafbetaling voor het diner (prijs wordt nader bekend gemaakt) geldt als bevestiging van deelname.

Praktische zaken:

Datum en tijd: vrijdag 19 mei om 16.00 uur en donderdag 25 mei om 14.00 uur

Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Aanmelden: Stuur een mailtje naar Thijs Bogers, docent politieke theorie aan de VU, via t.j.bogers@vu.nl. Aanmelden kan t/m zondag 23 april.

Kosten: wordt nader bekend gemaakt

Foto van Emile Jeuken

Berichten gemaakt 1241

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven