Meld je aan voor de JH Academie!

 

Op 25 april lanceerde stichting Jonge Historici bij het Historisch Café in Nijmegen officieel de JH Academie. Met deze pilot academie wil Jonge Historici een brug slaan tussen de media en jonge historici, samen met partners zoals de Maand van de Geschiedenis, NPO Focus en Andere Tijden. Hierbij draait het vooral om het introduceren van unieke stemmen van jonge historici in het publieke debat.

Stichting Jonge Historici is nu op zoek naar gemotiveerde jonge historici die afgestudeerd zijn of op dit moment met hun master bezig zijn. Van belang is dat zij een unieke blik op de geschiedschrijving hebben en dat graag met een publiek willen delen, zowel in het presenteren als op schrift. Een mooie bijkomstigheid zou zijn als dat valt in een expertise die vernieuwend is.

In deze pilot van de JH Academie zal een mediadatabase worden aangemaakt waar media gebruik van kunnen maken. Daarnaast zullen er mediatrainingen georganiseerd worden met experts uit het veld om tips en tricks te krijgen met betrekking tot het optreden in de media. De rol van stichting Jonge Historici zal zijn om als mediator op te treden en de relatie tussen deelnemers van de academie en de media actief te stimuleren.

Heb je het gevoel dat jij die unieke stem kan toevoegen aan het publieke debat en voel jij je aangetrokken tot dit project dan kun je je tot 31 mei 2019 aanmelden door een mailtje te sturen naar info@jongehistorici.nl. Vermeld hierin de volgende punten:

  • Je naam, leeftijd en opleiding
  • Een korte motivatie met wat jouw stem toevoegt aan het publieke debat
  • Op welk(e) onderwerp(en) je expertise ligt
  • Welke ervaring je hebt
  • Een quote waarin naar voren komt waar je voor staat

Na je aanmelding zullen wij je uitnodigen om begin juni op gesprek te komen zodat wij de hele academie nader kunnen uitleggen en jou kunnen leren kennen. Aan het einde van de zomer zal de eerste training in samenwerking met experts worden georganiseerd waar je de mogelijkheid krijgt om aan mee te doen.

Voor vragen omtrent de academie of de aanmelding is het mogelijk om contact op te nemen via de mail die hierboven vermeld staat.

 

Posts created 1143

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven