Netwerkbijeenkomst ‘Het verleden is van iedereen’ op 3 november

Op vrijdagmiddag 3 november om 12.30 uur vindt de netwerkbijeenkomst ‘Het verleden is van iedereen’ plaats op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op dit evenement gaan Jonge historicus van het jaar Stef Coenen en Stichting Jonge Historici in gesprek met het erfgoedveld over de toegankelijkheid voor jonge historici met een fysieke beperking in de publiekshistorische sector.

De publiekshistorische sector en jonge historici met een fysieke beperking

Jonge historicus van het jaar Stef Coenen en Stichting Jonge Historici hebben een uiteenlopend programma samengesteld, waarin thema’s aan bod zullen komen als: hoe maak je een toegankelijke museumtentoonstelling? Hoe zorg je dat museumcollecties representatief zijn? Hoe is een sollicitatieprocedure toegankelijk te maken?

Bewustwording en nieuwe connecties

Het unieke aan deze dag is dat ervaringsdeskundigen, archief- en museumprofessionals, academici en studenten samen zullen komen. Zij worden allemaal uitgenodigd hun visie te delen. De dag draait dus niet alleen om bewustzijn over het thema te vergroten en meer inzicht te verkrijgen in de best practices, maar ook om het creëren van nieuwe connecties voor jonge historici met een fysieke beperking.

Ben jij erbij?

Wil jij ook graag meer leren over dit thema, of je eigen ervaringen delen? Ben jij erfgoedprofessional en wil je meer leren over toegankelijkheid in de sector of werk je in de publiekshistorische sector en heb je een beperking? Iedereen is welkom op 3 november vanaf 12:30 uur. Je kunt je alvast aanmelden via het aanmeldformulier in deze link. Het volledige programma zal binnenkort worden gedeeld via de Instagrampagina @verledenvaniedereen en op onze LinkedIn ‘Het verleden is van iedereen!’.

Iedereen is welkom en we hopen jullie te zien op 3 november! 

Berichten gemaakt 1241

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven