Nieuw bij Jonge Historici: on demand-printen

We lanceren een nieuw initiatief: het on demand printen van door jullie gepubliceerde scripties.

 

Vanaf ons ontstaan hebben we scripties digitaal gepubliceerd, via het platform Issuu. Nog steeds staan al jullie stukken op onze pagina en worden ze daar bekeken en gelezen. Auteurs én lezers meldden zich afgelopen jaren echter regelmatig met de vraag of ze ook papieren, fysieke versies konden krijgen. Dat is nu zover. Dankzij de samenwerking van Issuu met het printbedrijf Peecho kunnen we scripties aanbieden als geprinte en gebonden boeken. Niet op de traditionele manier van uitgeven, met van tevoren vastgestelde oplages. Maar on demand: de lezer print jouw scriptie wanneer hij wil, in de hoeveelheid die hij wil. En bovendien in de vorm die hij wil: boek of magazine, kleur of zwartwit, groot of klein. Dat is de flexibiliteit die we kunnen bieden. En het betekent ook dat de kosten laag zijn: een scriptie als softcoverboek heb je al vanaf € 10. We hebben bij wijze van experiment al met enkele auteurs hun stukken laten printen en de ervaringen waren uitstekend.

Voor ons is dit de volgende stap in het proces waar we nu al zeven jaar mee bezig zijn: jonge historici een podium bieden op allerlei manieren. Digitaal publiceren is al een belangrijke prestatie. Maar om nu ook jouw werk in een fysiek boek te vatten dat geïnteresseerden (historici, bibliotheken, studenten, geinteresseerde leken, maar natuurlijk ook vrienden en familie) kunnen aanschaffen, vinden wij de beste bekroning van je werk.

We gaan komende tijd als volgt te werk. We bieden alleen de stukken aan waarover we met de auteur afspraken hebben gemaakt en, om het officieel te maken, een contract hebben getekend. Alle auteurs die bij ons gepubliceerd hebben, krijgen daarom vandaag een mail met informatie en de vraag of ze mee willen doen. Stukken waarvoor we toestemming hebben komen dan op individuele basis online te staan. En bij de scripties zoals gepubliceerd op onze site komt een aparte printknop. Heb je interesse in een scriptie die nog niet aangeboden wordt? Stuur ons dan een mailtje: misschien kan jouw verzoek helpen de auteur te overtuigen.

Andere vragen, suggesties of opmerkingen? Laat het ons vooral weten op uitgeverij@jongehistorici.nl.

 

 

Berichten gemaakt 1247

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven