Nieuws | Twee jonge historici in Tijdschrift voor Geschiedenis

Samen met Tijdschrift voor Geschiedenis doet Jonge Historici haar best om het academisch publiceren voor jonge historici toegankelijker te maken. De samenwerking die we in 2017 startten werpt nu haar vruchten af! Onder begeleiding van een daartoe aangesteld team binnen onze redactie hebben Lauren Antonides en Remko Mooi beide hun scriptie omgeschreven tot een peer-reviewed artikel in TvG! Dat nieuwe nummer is deze week verschenen!

Massapers

Lauren Antonides onderzoekt daarin de opkomst van De Telegraaf. Ze laat zien hoe de krant, geïnspireerd door de Anglo-Amerikaanse massapers, een nieuwe vorm van politieke verslaggeving in het Nederlandse medialandschap introduceerde en hoe dit de politieke cultuur aan het begin van de twintigste eeuw beïnvloedde.

Mensenrechten

Remko Mooi schrijft in zijn artikel over het mensenrechtenstelsel in Nederland in de jaren 50, een periode die vaak over het hoofd wordt gezien in onderzoek naar mensenrechten. Hij toont hoe de Nederlandse regering zich vlak na de Tweede Wereldoorlog al inzette om een bindend mensenrechtenregime te vestigen.

Ook publiceren in TvG? Dat kan! De redactie is altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Kijk hier wat je moet doen.

De nieuwe TvG lees je hier!

Berichten gemaakt 1235

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven