Nominatie Jonge Historicus van het Jaar 2017 geopend!

Wie zoeken wij ook alweer?

De Jonge Historicus van het Jaar 2017 is niet ouder dan 30 jaar en weet de kwaliteiten en de inhoud van het historisch vak als geen ander uit te dragen. Wij zijn op zoek naar een jonghistorisch talent dat zijn of haar boodschap ook op een podium weet uit te dragen.

Wat zijn de harde eisen?

De Jonge Historicus van het Jaar is niet ouder dan 30 jaar en volgt/volgde een HBO bachelor, wo bachelor of wo master geschiedenis. Verder kan de Jonge Historicus nog studeren, al werken binnen of buiten de geschiedenis of werkzaam zijn in een eigen bedrijf.

Wie kan nomineren?

Talenten kunnen genomineerd worden door vrienden, collega’s, leidinggevenden etc. Iemand die jouw kwaliteiten als jonge historicus op waarde weet te schatten. Helaas kun je niet jezelf nomineren!

Hoe ziet het selectieproces eruit?

De nominatie is geopend van 1 januari 2017 tot 1 maart 2017. Na 1 maart maakt het bestuur van Jonge Historici een longlist van tien kandidaten. De kandidaten wordt gevraagd om een plan te maken hoe zij invulling willen geven aan de titel van Jonge Historicus van het Jaar. Daarnaast wordt hen gevraagd een filmpje, essay, column of andere opdracht uit te voeren. De laatste tien kandidaten gaan ook persoonlijk in gesprek met een vakjury in de tweede ronde. De vijf finalisten strijden voor de titel op vrijdag 23 juni 2017.

De nominatie is inmiddels gesloten! Het bestuur van Jonge Historici buigt zich begin maart over de longlist.

 

 

 

 

Berichten gemaakt 1251

Eén gedachte over “Nominatie Jonge Historicus van het Jaar 2017 geopend!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven