Nominatie Jonge Historicus van het Jaar 2018 geopend!

 

Ken jij een jonghistorisch talent dat als geen ander de kwaliteiten en inhoud van het historisch vak uitdraagt, en dit ook op een podium kan doen? Aarzel dan niet en nomineer hem/haar voor de titel Jonge Historicus van het Jaar 2018!

Wat zijn de voorwaarden?

De Jonge Historicus van het Jaar is niet ouder dan 30 jaar en volgt/volgde een hbo bachelor, wo bachelor of wo master geschiedenis. Verder kan de Jonge Historicus nog studeren, al werken binnen of buiten de geschiedenis of werkzaam zijn in een eigen bedrijf.

Wie kan nomineren?

Iedereen kan een jonghistorisch talent in zijn/haar omgeving nomineren. Iemand die jouw kwaliteiten als jonge historicus op waarde weet te schatten, dus bijvoorbeeld een collega, studiegenoot of docent. Helaas kun je niet jezelf nomineren!

Hoe ziet het selectieproces eruit?

De nominatie is geopend van 12 februari 2018 tot en met 15 maart 2018. Daarna maakt het bestuur van Jonge Historici een longlist bekend van zes kandidaten. Deze zes kandidaten gaan op zaterdag 31 maart persoonlijk in gesprek met een vakjury in de tweede ronde. De drie finalisten worden bekend gemaakt op het voorjaarscongres congres van KNHG op 26 april in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De finalisten wordt gevraagd om een plan te schrijven over de manier waarop zij invulling willen geven aan de titel van Jonge Historicus van het Jaar. Daarnaast wordt hen gevraagd een filmpje, essay, column te maken of een andere opdracht uit te voeren. Vervolgens zullen zij strijden om de titel op donderdag 28 juni 2018.

De inschrijving is gesloten.

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven