Bestuur

Wie is wie bij Stichting Jonge Historici?

Ivo Kostons – Voorzitter is werkzaam als Trainee Projectmanagement bij de Universiteit Leiden via het Leiden-Delft-Erasmus Universities Centre (LDE). Hij heeft een bachelor- en masteropleiding geschiedenis gevolgd aan de Universiteit Leiden. Zijn master stond in het teken van Governance of Migration and Diversity, een gecombineerd programma van de LDE-universiteiten. Daarnaast heeft hij een stage volbracht bij Defensie. Als voorzitter van Jonge Historici zet Ivo zich in voor de missie, bekendheid en professionaliteit van de stichting
Contact: info@jongehistorici.nl
Floor Hakstege – Penningmeester & Secretaris behaalde eerst een bachelor geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en deed daarna een master cultuurgeschiedenis in Utrecht. Tegenwoordig werkt ze als trainee fondsenwerving bij een museum dat voornamelijk (moderne) kunst en vaderlandse geschiedenis behandelt. Ze heeft grote belangstelling voor kunst en cultuur, maar wil ook graag betrokken blijven bij de geschiedeniswereld. Dat ei kan ze kwijt bij Jonge Historici. Als penningmeester & secretaris is ze verantwoordelijk voor het onderhouden van de financiën en het notuleren van de bestuursvergaderingen.
Contact: secretaris@jongehistorici.nl
Jimmy Diekman – Evenementen is geschiedenisstudent aan de Universiteit Leiden. Hij focust zich vooral op de dekolonisatie van het Nederlandse koloniale rijk. Bij Jonge Historici werkt hij samen met het evenemententeam aan evenementen om zo de achterban van Jonge Historici betrokken te houden bij de stichting.
Contact: evenementen@jongehistorici.nl
Doortje Swaters – Projecten heeft haar bachelor en de onderzoeksmaster geschiedenis behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarin specialiseerde zij zich in koloniale- en gendergeschiedenis. Ze werkt nu als beleidsmedewerker bij de Sociale en Geesteswetenschappen afdeling van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Verder houdt ze erg van fietsen en hardlopen!
Contact: projecten@jongehistorici.nl
Leen Bokken – Communicatie en Sociale Media behaalde haar master in de geschiedenis van de oudheid aan de KU Leuven en begint in het academiejaar 2021-2022 aan de master sociale en culturele antropologie aan dezelfde universiteit. Haar academische interesses liggen voornamelijk bij sociaal-economische ontwikkelingen en minderheden in de maatschappij.
Contact: socialemedia@jongehistorici.nl
Jan van Daal – Externe Relaties is sinds 2020 promovendus aan de Universiteit Utrecht. Hij onderzoekt het idee van duurzaamheid in de glansrijke kunst van de Europese middeleeuwen. Dit benadert hij vanuit de technische kunstgeschiedenis. Buiten zijn onderzoek houdt Jan van borrelen, klassieke literatuur en culinaire experimenten.
Contact: extern@jongehistorici.nl
Alexander van den Berg – Hoofdredacteur behaalde zijn bachelor geschiedenis in Utrecht en deed erna een research master. Na zijn studie werd hij ambtenaar bij een kleine gemeente, maar via Jonge Historici houdt hij contact met mede-historici. Hij begon ooit als recensent bij Jonge Historici, werd daarna redacteur en sinds eind 2021 hoofdredacteur. Als hoofdredacteur stuurt hij de redactie aan en is hij hoofdverantwoordelijk voor het beheer van de website en alle publicaties hierop, zoals scripties en recensies.
Contact: redactie@jongehistorici.nl

De leden van het bestuur en de Raad van Toezicht van Jonge Historici leveren op een geheel vrijwillige basis hun bijdrage aan de stichting. Zij ontvangen geen structurele vergoedingen of reiskosten voor hun werkzaamheden. Bij eventuele onkosten die gemaakt zijn ten gunste van de stichting en haar activiteiten, kunnen ze wel in aanmerking komen voor eenmalige onkostenvergoedingen.
RSIN nummer: 850580341

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven