Bestuur

Wie is wie bij Stichting Jonge Historici?

Ivo Kostons – Voorzitter volgt de Master Governance of Migration and Diversity aan de universiteiten van Leiden, Delft en Erasmus. Eerst heeft hij de geschiedenis-bachelor in Leiden afgerond en wilt met de kennis en kunde van zijn master later zijn steentje bijdragen aan de maatschappij. Daarnaast heeft hij een jaar de Lerarenopleiding Geschiedenis gedaan en een half jaar stage gelopen bij Defensie. Als voorzitter van JH hoopt Ivo dat de stichting kan blijven groeien en ervoor zorgt dat de missie de leidraad blijft van de stichting.
Contact: info@jongehistorici.nl
Joni Peek – Penningmeester & Secretaris is verantwoordelijk voor het onderhouden van de financiën en het notuleren tijdens de vergaderingen van het bestuur. Ze heeft na haar master Geschiedenis van Politiek en Maatschappij in Utrecht even het geschiedeniswereldje verlaten voor een master Bestuurskunde maar kan haar liefde voor geschiedenis nog bij Jonge Historici kwijt. Ze is vooral gespecialiseerd in de ontwikkeling van de democratie en de kloof tussen burgers en politiek.
Contact: secretaris@jongehistorici.nl
Gijs Hoekstra – Evenementen is derdejaars geschiedenisstudent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn studie richt hij zich voornamelijk op sociale ongelijkheid en postkolonialisme. Daarnaast is hij werkzaam als penningmeester en redactielid bij historisch tijdschrift Groniek. Bij JH hoopt hij zich vooral te richten op de verbinding tussen jonge historici en de arbeidsmarkt, en op het organiseren van interessante evenementen voor een breed publiek.
Contact: evenementen@jongehistorici.nl
Doortje Swaters – Projecten heeft haar bachelor en de onderzoeksmaster geschiedenis behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarin specialiseerde zij zich in koloniale- en gendergeschiedenis. Verder houdt ze erg van fietsen en hardlopen. Ze werkt nu als junior onderzoeker voor een denktank van de Radboud Universiteit, waarmee ze (historisch) onderzoek doet en ook beleidsadviezen schrijft voor gemeentes en semioverheden.
Contact: projecten@jongehistorici.nl
Leen Bokken – Communicatie en Sociale Media behaalde haar master in de geschiedenis van de oudheid aan de KU Leuven en begint in het academiejaar 2021-2022 aan de master sociale en culturele antropologie aan dezelfde universiteit. Haar academische interesses liggen voornamelijk bij sociaal-economische ontwikkelingen en minderheden in de maatschappij.
Contact: socialemedia@jongehistorici.nl
Jan van Daal – Externe Relaties is sinds 2020 promovendus aan de Universiteit Utrecht. Hij onderzoekt het idee van duurzaamheid in de glansrijke kunst van de Europese middeleeuwen. Dit benadert hij vanuit de technische kunstgeschiedenis. Buiten zijn onderzoek houdt Jan van borrelen, klassieke literatuur en culinaire experimenten.
Contact: extern@jongehistorici.nl
Alexander van den Berg – Hoofdredacteur behaalde zijn bachelor geschiedenis in Utrecht en deed erna een research master. Na zijn studie werd hij ambtenaar bij een kleine gemeente, maar via Jonge Historici houdt hij contact met mede-historici. Hij begon ooit als recensent bij Jonge Historici, werd daarna redacteur en sinds eind 2021 hoofdredacteur. Als hoofdredacteur stuurt hij de redactie aan en is hij hoofdverantwoordelijk voor het beheer van de website en alle publicaties hierop, zoals scripties en recensies.
Contact: redactie@jongehistorici.nl

De leden van het bestuur en de Raad van Toezicht van Jonge Historici leveren op een volledige vrijwillige basis hun bijdrage aan de stichting. Zij ontvangen geen structurele vergoedingen of reiskosten voor hun werkzaamheden. Bij eventuele onkosten die gemaakt zijn ten gunste van de stichting en haar activiteiten, kunnen ze wel in aanmerking komen voor eenmalige onkostenvergoedingen.
RSIN nummer: 850580341

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven