Op wacht – Een gedicht

Dit gedicht werd op 21 mei 2019 uitgesproken tijdens ‘Onruststokers – Historisch Café’ in het Historisch Centrum Overijssel , georganiseerd door Jong KNHG en Jonge Historici – mede mogelijk gemaakt door het Hendrik Muller Fonds, GO Fonds, Historisch Centrum Overijssel en Berghoeve Brouwerij.

 

Op wacht

Ik sta op wacht,
voor jou.
Hoor mijn stem.
Luister naar de muziek.
Zo zacht en toch
aanwezig.
Ik bescherm je
zoals jij mij beschermde.
Vasthouden
om niet meer los te laten.
Nu nog niet.
Lieve jij,
ik sta op wacht
en zij,
zij komen er niet in.
Vandaag niet,
morgen niet.
Wanneer ze verdwenen zijn
zal ik plaatsmaken.
Dan zal het goed zijn.
Dan zal jij beter zijn.
Zonder geloof wil ik bidden.
Hier voor de poorten.
In het harnas.
Waakzaam.

 

Door Vincent Corjanus.

Foto door Manja Knoop

Vincent Corjanus is dichter en singer-songwriter en heeft zes dichtbundels en een cd op zijn naam staan. Corjanus schrijft over wat hem raakt, vaak in weinig maar toch veelzeggende woorden die krachtige beelden oproepen. Zijn nieuwe bundel ‘Hartenwacht’ is nu uit.

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven