Op zoek naar dé Jonge Historicus van het Jaar

Stichting Jonge Historici gaat in 2017 op zoek naar dé Jonge Historicus van het Jaar 2017. Hij of zij is niet ouder dan 30 jaar en weet de kwaliteiten en de inhoud van het historisch vak als geen ander uit te dragen. Jonge Historici zoekt naar een jonghistorisch talent dat zijn of haar boodschap ook op een podium weet uit te dragen.

De deelnemer is niet ouder dan 30 jaar en heeft geschiedenis gestudeerd. Hij of zij is niet per se werkzaam als historicus, maar weet wel de toegevoegde waarde van een studie geschiedenis in de dagelijkse werkzaamheden in te zetten. Daarnaast kan de Jonge Historicus ook de kwaliteiten en de inhoud van het vak geschiedenis goed uitdragen.

Over Jonge Historici
Sinds 2011 geeft de stichting Jonge Historici jonge talenten een podium. Door scripties van jonge historici te publiceren, jonge sprekers een zeepkist te geven en door een online platform te bieden aan historici met een vlotte pen. De zoektocht naar de Jonge Historicus past daarom perfect in de missie: jonge historici op een podium zetten.

Nomineren
Vanaf 1 januari tot en met 1 maart kan er genomineerd worden.  Jonge talenten kunnen genomineerd worden door hun docent, leidinggevende of collega/studiegenoot. Harde eisen zijn: niet ouder dan 30 jaar en een HBO bachelor, wo bachelor of wo master geschiedenis. Verder kan de Jonge Historicus nog studeren, al werken binnen of buiten de geschiedenis of werkzaam zijn in een eigen bedrijf.

Proces
Na 1 maart maakt het bestuur van Jonge Historici een longlist van tien kandidaten. De kandidaten wordt gevraagd om een plan te maken hoe zij invulling willen geven aan de titel van Jonge Historicus van het Jaar. Daarnaast wordt hen gevraagd een filmpje, essay, column of andere opdracht uit te voeren. De laatste tien kandidaten gaan ook persoonlijk in gesprek met een vakjury in de tweede ronde. De vijf finalisten strijden voor de titel op vrijdag 23 juni 2017.

Meer informatie
Blijf op de hoogte van de zoektocht naar de Jonge Historicus van het Jaar via onze sociale media of website. Meer informatie via het bestuur van Jonge Historici: info@jongehistorici.nl

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven