Oproep voor columnreeks ‘In het teken van de Schaduw’

Hugo de Groot ontsnapte in een boekenkist, Napoleon zat op St. Helena en de Eerste Wereldoorlog begon met de moord op Franz Ferdinand… Allemaal historische feitjes die we onderhand wel kennen. Er zijn echter nog zo veel meer verhalen, en vaak zijn de meest interessante vertellingen juist de anekdotes die niet zo vaak verteld worden. En daarom staat de nieuwe columnreeks van Jonge Historici in het teken van de Schaduw.

Weet jij iets over Margot Frank, Jack Churchill of Juanita Castro? Of over de tot nu toe nog onbekende kleinkinderen van Mary Stuart, of andere broers, neven en kleinkinderen die in de schaduw stonden van hun bekendere familielid? Of misschien heb je wel letterlijk in de schaduw van de Eiffeltoren of de Vesuvius gewoond? Aarzel dan niet en schrijf een column voor Jonge Historici!

Stuur ons voor 1 juni een mailtje (info@jongehistorici.nl) met een voorstel voor een column over een onbekende- of schaduwzijde van het verleden, en wie weet komt jouw stuk wel op onze site. We zijn ontzettend benieuwd naar jullie onbekende geschiedenissen!

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven