Oproep | Columnreeks ‘Voor de klas’

Voor de klas

Ben jij een jonge historicus die lesgeeft, of stage loopt, in het basis- of voortgezet onderwijs, of aan de hogeschool of universiteit? Jonge Historici is op zoek naar verhalen en ervaringen van docenten Geschiedenis voor een nieuwe columnreeks ‘Voor de klas’.

Omdat een aanzienlijk deel van de studenten Geschiedenis er uiteindelijk voor kiest om zijn kennis met een nieuwe generatie te delen, willen wij inzichtelijk maken hoe de werkzaamheden voor de klas er in de dagelijkse praktijk uitzien. Heb je als docent de vrijheid om je eigen draai te geven aan het curriculum, of niet? Zijn er onderwerpen die niet aan bod komen, maar die jij graag zou willen behandelen in de les (bijvoorbeeld lokale geschiedenis, of omstreden geschiedenissen). Welke onderwerpen liggen gevoelig in de klas? Gebruik je de actualiteit om de geschiedenisles relevant voor je leerlingen te maken? Hoe gebruik je je aangeleerde vaardigheden van de Geschiedenisopleiding in de praktijk van het lesgeven?

In de ‘Voor de klas’ columnreeks willen we deze en soortgelijke vragen het hoofd bieden. Heb je een idee voor een column? Aarzel dan niet en laat het ons weten.

Stuur ons voor maandag 6 april een mailtje (info@jongehistorici.nl) met een voorstel voor een column, en wie weet komt jouw stuk op onze site.

Berichten gemaakt 1235

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven