Raad van Toezicht

Liang de Beer (1988) is voorzitter van de Raad van Toezicht. Haar geschiedenisroots liggen in verschillende steden: haar BA geschiedenis behaalde ze aan de Radboud Universiteit, haar ResMa aan de Universiteit Leiden en tussendoor studeerde ze in Rome en in de Verenigde Staten. Ze was van 2013 tot 2017 verbonden aan de stichting Jonge Historici als bestuurder, onder meer als voorzitter. In de rol van toezichthouder wil ze een sparringpartner voor de stichting zijn om diens positie te versterken en de organisatie te professionaliseren. Liang werkt als strategisch adviseur voor Regieorgaan SIA, onderdeel van NWO, in het promoten van praktijkgericht onderzoek aan hogescholen.

Phebe Kloos (1987) kwam als coördinator van de Maand van de Geschiedenis in aanraking met Jonge Historici en ziet sindsdien het liefst jonge historici op het podium. Vanachter de coulissen werkt ze aan een stevig fundament met een draaiende discobol erboven. Vanuit Bureau PEP adviseert ze culturele- en erfgoedinstellingen rond positionering, netwerkontwikkeling en programmering. Aan de Radboud Universiteit Nijmegen volgt Phebe de pre-master Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie.

Iris van der Knaap (1988) heeft haar BA Geschiedenis en RMA Wetenschapsgeschiedenis gehaald aan de Universiteit Utrecht. Na 1,5 als projectmedewerker bij een groot archiefproject te hebben gewerkt en een kort uitstapje naar de uitgeverijwereld te hebben gemaakt, werkt ze sinds 2016 bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Eerst als publieksmedewerker, maar al snel als Vakspecialist Geschiedenis 1500-heden. Naast haar werk was ze in 2016 en 2017 verbonden aan Stichting Jonge Historici. Eerst als ambassadeur Utrecht, en na enkele maanden als bestuurslid Pr & Communicatie. Als lid van de Raad van Toezicht blijft Iris betrokken bij de Jonge Historici en wilt ze de komende jaren de stichting helpen verder te professionaliseren.

Hans Berende (1977) studeerde geschiedenis en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en informatiemanagement en archivistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij heeft gewerkt als consultant, archiefinspecteur, gemeentearchivaris en docent. Hij was ook hoofdredacteur van het Archievenblad en voorzitter van de Stichting Archiefpublicaties. Vanuit zijn bedrijf bidd doet Hans inmiddels allerlei opdrachten binnen de archiefsector: docent, interim management, archivaris, projectmanagement, beoordelaar. Vanuit de rol van toezichthouder wil Hans bijdragen aan het versterken van de Stichting en haar missie.

Rutger Stoel (1987) haalde zijn BA Geschiedenis en MA Politiek & Parlement aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast studeerde hij hobo aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Na zijn afstuderen werkte Rutger als redacteur en projectmanager bij PDC – de mensen achter onder meer parlement.com en europanu.nl. Daar ontdekte hij dat hij affiniteit heeft met projectmanagement, vooral op het gebied van e-commerce en IT. Na een aantal omzwervingen besloot Rutger in 2017 als zzp’er verder te gaan en deed sindsdien opdrachten voor onder meer Intertoys, Blokker en AkzoNobel. De rol in de Raad van Toezicht brengt Rutger weer terug bij het werkveld van de historicus, en hij hoopt als relatieve buitenstaander een frisse blik te kunnen brengen.

Esther van Velden (1985) is secretaris van de Raad van Toezicht. Ze heeft een BA Geschiedenis en MA Cultureel erfgoed behaald aan de Universiteit Utrecht. Na haar afstuderen is ze jarenlang werkzaam geweest bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem, waar ze diverse functies bekleedde op het gebied van educatie, communicatie en presentatie. Na een jaar als marketing- en communicatieadviseur bij Het Literatuurhuis is Esther sinds 2018 weer terug in de archiefsector als projectcoördinator tentoonstellingen bij Het Utrechts Archief.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven