Coen Brummer (1986) is voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij studeerde politieke geschiedenis (MA) en geschiedenis en filosofie van de natuurwetenschappen (MSc) aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Groningen op een proefschrift over Samuel van Houten (1837-1930) en de ontwikkeling van het Nederlands liberalisme. Hij werkte onder meer als speechschrijver voor de bewindspersonen op het Ministerie van Justitie en Veiligheid en als directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Momenteel is hij manager op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Renée Vulto (1991) studeerde muziekwetenschappen in Amsterdam, Utrecht en Berlijn. Van 2017 tot 2021 schreef zij aan de Universiteit Gent aan een proefschrift over de politieke liedcultuur van het Nederlandse revolutietijdvak (1780-1815). In haar studententijd vervulde Renée verschillende bestuursfuncties bij het studentenorkest van de VU. Daar is de basis gelegd voor haar enthousiasme voor besturen. Na haar studie werkte zij enkele jaren als freelance producente in de culturele sector. Sinds 2021 is Renée werkzaam als docent cultuurgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht, zo kan zij een directe verbinding tussen de Stichting en een van haar doelgroepen vormen. Als toezichthouder hoopt Renée niet alleen op basis van haar ervaringen een nuttig klankbord te kunnen bieden voor het bestuur, maar ook als ambassadeur voor de Stichting als geheel op te kunnen treden.
Sietske van der Veen (1992) studeerde Taal en communicatie (BA) en Geschiedenis (MA) aan de Universiteit van Amsterdam. Naast en na afloop van haar studie werkte ze als freelance historicus en journalist voor onder meer Historisch Nieuwsblad en de Maand van de Geschiedenis. Sietske is werkzaam als postdoctoraal onderzoeker binnen het project ‘Jewish Urban Cultures’ bij het Department of Hebrew and Jewish Studies en de Amsterdam School of Historical Studies van de Universiteit van Amsterdam. Haar promotieonderzoek aan de Universiteit Utrecht en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen ging over de vooroorlogse Joods-Nederlandse elite. Ze is geaffilieerd aan het Europese onderzoeksproject ‘Jewish Country Houses – Objects, Networks, People’. Binnen de Raad van Toezicht van Jonge Historici is zij verantwoordelijk voor de portefeuilles evenementen en communicatie. Daarnaast is ze vertrouwenscontactpersoon voor de vrijwilligers van de stichting.
Lise Koning (1989) is secretaris van de Raad van Toezicht. Ze kwam in contact met Stichting Jonge Historici toen ze in 2018 werd verkozen tot Jonge Historicus van het Jaar. Lise studeerde Geschiedenis (traject Amerikanistiek) en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Ook studeerde ze een jaar aan Emory University (Atlanta, VS) en behaalde ze een Diploma in American Studies aan Smith College (Northampton, VS). Samen met NRC-journalist Wilfred Takken schreef Lise Zwart op wit: twee eeuwen blackface in Nederland (De Geus, 2023). Lise werkt sinds 2015 bij het Noord-Hollands Archief in Haarlem.
Anne Burgers (1986) volgde de Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam en volgde daarna een Master Middeleeuwse Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2013 werkte zij als online redacteur voor Historisch Nieuwsblad, waar zij zich naast de website en social media ook bezighield met marketing, e-commerce en events. In 2019 maakte zij de overstap naar de culturele sector en sindsdien werkt zij in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Als coördinator van de afdeling Netwerkprojecten is zij verantwoordelijk voor de Maand van de Geschiedenis en het netwerk rond de Canon van Nederland. Als toezichthouder van Jonge Historici hoopt zij vooral een bijdrage te kunnen leveren op het gebied van marketing en communicatie.
De leden van het bestuur en de Raad van Toezicht van Jonge Historici leveren op een volledige vrijwillige basis hun bijdrage aan de stichting. Zij ontvangen geen structurele vergoedingen of reiskosten voor hun werkzaamheden. Bij eventuele onkosten die gemaakt zijn ten gunste van de stichting en haar activiteiten, kunnen ze wel in aanmerking komen voor eenmalige onkostenvergoedingen.
RSIN nummer: 850580341