Redactioneel: Vanaf 1 mei heten wij Jonge Historici

In haar korte bestaan is onze organisatie, Jonge Historici Schrijven Geschiedenis of kortweg JHSG, een bekende naam geworden in het historische landschap.  Wij zijn het ijkpunt voor jonghistorisch talent op allerlei vlakken. Om er maar een paar te noemen: de Uitgeverij, jonghistorische evenementen, columns, recensies en de recent opgerichte sprekersacademie. In oktober 2013 is er een nieuw bestuur aangetreden en, niet geheel onbelangrijk, in januari 2014 heeft de Uitgeverij een doorstart gemaakt.

Het  bestuur heeft besloten om per 1 mei verder te gaan onder de naam ‘Jonge Historici’. Dit is geheel passend in de nieuwe koers die we als organisatie varen. We hebben niet langer de pretentie om enkel ‘geschiedenis te schrijven’, maar in de loop van tijd hebben we de ambitie ontwikkeld om een verzamelpunt voor jonghistorisch Nederland te vormen. Wij willen als organisatie de jonge historicus een podium bieden in de breedste zin van het woord – van het schrijven van recensies tot het geven van lezingen, van het organiseren van evenementen tot het redigeren van scripties.  De naam ‘Jonge Historici’ is herkenbaar en wordt al vaak gebruikt als afkorting van de oude naam. Bovendien past ‘Jonge Historici’ beter bij de diversiteit die de organisatie vandaag de dag kenmerkt.

Bij deze nieuwe naam hoort een nieuwe website en een nieuw logo. De nieuwe website heeft u al een tijdje kunnen bewonderen. Het nieuwe logo presenteren wij vandaag. Veel dank aan onze webmaster Giulio Menna en logo-ontwerper Valentijn Dol die de nieuwe ‘look & feel’ mogelijk hebben gemaakt.

De komende tijd ga ik mij, samen met een enthousiast team, inzetten om jonge historici een podium te blijven bieden. Binnenkort komen er weer mooie evenementen aan, worden weer mooie scripties gepubliceerd en gaan wij de sprekersacademie verder uitbouwen.

Liang de Beer

Voorzitter Jonge Historici

Posts created 1136

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven