Heb jij een idee voor een opiniestuk, een historische beschouwing of heb je een uitspraak in de media gezien die in historisch opzicht kant noch wal raakt? Schrijf dan mee met deSpiegel! Nog geen concreet idee, maar wel een onderwerp dat je nauw aan het hart ligt? Laat het ons weten!
Wij staan altijd open voor ingezonden stukken en ideeën voor bijdragen. Ook als je op dit moment geen idee klaar hebt liggen, maar wel een bepaald onderwerp hebt waar je verstand van hebt en graag over zou willen schrijven (bijvoorbeeld emancipatie, genocide, Europa, de Nederlandse politiek etc.); neem dan contact op, zodat wij je eventueel in de toekomst kunnen benaderen.
Waarom schrijven?
Jonge Historici biedt jou publicatie- en schrijfervaring, helpt je de juiste toon te vinden en jouw argument te structureren of aan te scherpen. Of je nu als beleidsmedewerker, consultant, academicus of journalist aan de slag wilt, zo’n stuk staat niet alleen goed op je cv, maar is ook essentieel voor je zichtbaarheid online.
Voorbeelden van bijdragen en behandelde onderwerpen vind je hier: https://www.jhsg.nl/category/despiegel/
Schrijf ons een kort voorstel, dan kijken wij hoe we je verder kunnen helpen. Stuur het ons toe via: info@jongehistorici.nl
Bijdragen in de rubriek kunnen verschillende invalshoeken hebben:
- Opinie. Je hebt een mening over wat er gaande is in de politiek, de maatschappij, de academie of de wereld. Je mengt je in een discussie op basis van je autoriteit als historicus.
- Beschouwing. Je voorziet een gebeurtenis die zich op dit moment voltrekt van historische context: hoe heeft het kunnen gebeuren, welke omstandigheden hebben het mogelijk gemaakt, was het vroeger anders?
- Fact-check. Is er recentelijk een uitspraak gedaan over het verleden en kan de houdbaarheid van die uitspraak in twijfel worden getrokken? Je gebruikt jouw kennis en vaardigheden om het waarheidsgehalte van die bewering te toetsen. Wat klopt er wel en wat klopt er niet?
- Oud en nieuw. Wat leert een oud, klassiek-geworden historisch werk ons als we de ideeën en theorieën die erin staan op het heden toepassen? Zijn ze achterhaald of zijn ze nog steeds relevant? Wat zegt dit over het heden en het verleden?