Schrijfwedstrijd!

© Pieter van Rij/JHSG

Win jij five minutes of fame tijdens de Nacht van de Geschiedenis?

Schrijf een column over Vorst & Volk en draag deze voor tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis met als thema ‘Vorst & Volk’. Dat is ook het thema van de Nacht van de Geschiedenis op 5 oktober in het Rijksmuseum. Net als vorig jaar zijn wij Jonge Historici van de partij. In ons Café Nachtvorst geven jonge historici hun kijk op de wijze waarop het volk de Oranjes eerde of zich juist afzette tegen de monarchie. Behalve de bevlogen historici hebben wij nog een plek open voor een spreker die, met oog op het verleden, een helder beeld kan schetsen van de hedendaagse waardering van het koningshuis.

Daarom nodigen wij jonge historici met een scherpe pen uit om zich te buigen over de vraag: Hoort de monarchie bij de Nederlandse cultuur en hoe levend is het orangisme vandaag de dag?

Wat? Een column van max. 600 woorden.
Deadline? 15 september 2013. Stuur de column naar info@jongehistorici.nl onder vermelding van Nacht van de Geschiedenis column. Vermeld ook je naam, leeftijd, woonplaats, en opleiding. Op 29 september wordt de winnaar bekend gemaakt.
Uitgesloten van deelname zijn personen die reeds als professioneel historicus/publicist werken of een betrekking hebben op een hoger opleidingsinstituut (PhD of post-doc).

Prijzen?
– Voordracht van de column in Café Nachtvorst, het onderdeel van de JHSG tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum op 5 oktober 2013;
– Gratis entree voor deze Nacht van de Geschiedenis (voor twee personen);
– Publicatie van de column op www.jongehistorici.nl.

Deze wedstrijd is onderdeel van Café Nachtvorst, dat tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 5 oktober 2013 wordt georganiseerd door Jonge Historici Schrijven Geschiedenis (JHSG).

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven