Shortlist JHvhJ bekend!

Begin dit jaar heeft Jonge Historici de oproep verspreid voor dé Jonge Historicus van het Jaar. Er kwam massaal respons; uit de academische wereld, van ondernemers en van vele collega’s, studiegenoten en managers van jonge historici. Het bestuur van de stichting Jonge Historici heeft daarop een shortlist gemaakt.

Deze zes jonge historici gaan door naar de tweede ronde waarin zij in gesprek gaan met een vakjury. De jury zal letten op vier elementen: onderscheidend vermogen, het talent om zijn of haar verhaal aan een breed publiek te vertellen, groeipotentie en ambassadeurschap voor de jonge historicus in Nederland. Drie jonge historici zullen doorgaan naar de volgende ronde!

We stellen graag de shortlist aan jullie voor:

Hugo Schalkwijk

Een eigenzinnige jonge historicus die zijn pad uitstippelt binnen het historisch veld. Hij is gespecialiseerd in medische geschiedenis, met name de gezondheidszorg. Hij vindt als freelance historicus, onder andere bij Oud Wasgoed, zijn weg door onderzoek te doen, workshops te organiseren en gebruik te maken van zijn netwerk.

Kayleigh Goudsmit

Kayleigh zet zich op een veelzijdige manier in als historicus door te werken als redacteur, fondsenwerver en schrijver. Deels als zzp’er, deels in loondienst. Ze helpt jonge historici op de arbeidsmarkt door het evenement Maak werk van geschiedenis en gaat nu een boek schrijven over historici en de arbeidsmarkt. Een gedreven en ambitieuze dame met lef die de talenten van jonge historici ten volste laat zien.

Koen Marijt

Koen is een veelzijdig historicus die zich durft te specialiseren in lokale geschiedenis. Daarnaast weet hij ook het werk van de historicus aan de man te brengen aan een breder publiek door het doen van onderzoek, het geven van lezingen en het schrijven van een boek.

Marieke Oprel

De voorzitter van Jong KNHG is dit jaar een bekende naam geworden in de geschiedenis wereld. Ze promoveert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en het Duitsland Instituut (DIA) op de Duitse geschiedenis. Door zich naast haar werk in te zetten voor jonge historici toont ze zich ondernemend en maatschappelijk bewust. Ook is ze sprecher voor de Arbeitskreis Deutsch-Niederländische Geschichte (ADNG)

Joyce van Os

Joyce is dagelijks bezig met geschiedenis. Ze is docent op een middelbare school, maar ook spreker voor een breed publiek, recensent bij Jonge Historici en vrijwilliger bij het Vughts museum. Ze heeft al meerdere lezingen gegeven en columns geschreven over de Molukkers in NL en stimuleert haar leerlingen om zich met dit onderzoek bezig te houden. Haar leercurve stopt hier echt niet: in haar vrije tijd studeert ze verder om ook docent Duits te worden. Daarnaast is ze auteur en eindredacteur van de Geschiedenis en vakdidactiek-website van de UU.

Tessa van den Haak

Een veelzijdige, praktijkgerichte jonge historicus. Ze kwalificeert nog nét voor de titel (ze is 30 jaar oud), gelukkig maar want haar cv is indrukwekkend. Ze werkt op dit moment bij het Noord-Hollands archief als senior medewerker presentatie. Daarnaast is ze initiatiefneemster van Plan Your Visit NL.

Berichten gemaakt 1247

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven