Stem op Jonge Historici voor de Geschiedenis Online Publieksprijs 2017!

Stem nu op Jonge Historici - Wij geven jonge historici een podiumDe Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app. De prijs is in het leven geroepen om geschiedbeoefening online te bevorderen en te belonen.

Sinds 2011 geeft de stichting Jonge Historici jonge talenten een podium. Door scripties van jonge historici te publiceren, jonge sprekers een zeepkist te geven en door een online platform te bieden aan historici met een vlotte pen. In 2017 gaan wij nog een stapje verder en gaan we op zoek naar dé Jonge Historicus van het Jaar.

Op onze site worden wekelijks recensies van historische boeken, films en tentoonstellingen, columns van studerende historici in het buitenland en longreads van scripties van jong historisch talent gepubliceerd. Tevens publiceren wij om de paar maanden een themareeks: een serie columns rond een specifiek historisch onderwerp. Dit kan variëren van thema’s als ‘Liefde voor de Archieven’, ‘Het verleden verbeeld’ en ‘Alumni aan het woord.’ Begin 2017 gaan we de voorouder in het zonnetje zetten en een columnreeks publiceren over de ervaringen van voorouders van jonge historici.

Onze publicaties laten de huidige ontwikkelingen en interessegebieden in het academische geschiedenisonderwijs en onderzoek zien én in de publieke sector. Onze stichting wordt op vrijwillige basis door jonge historici onderhouden en draait zonder subsidies. Help ons en jonge historici in het algemeen en stem op www.jongehistorici.nl voor de Geschiedenis Online Prijs 2017!

 

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven