Uitgeverij

Redactioneel

In 2011 is Jonge Historici Schrijven Geschiedenis (‘JHSG’) opgericht met het doel om papers te publiceren zodat deze niet vergeten zouden worden, maar juist de aandacht zouden krijgen die zij verdienen. In de afgelopen jaren is Jonge Historici erg succesvol geweest in het verwezenlijken van deze doelstelling. Inmiddels staan er tientallen publicaties online en zijn deze vrij toegankelijk voor iedereen.

Inmiddels heten we  Jonge Historici en hebben we het publiceren van scripties ondergebracht in een uitgeverij die de  logischerwijs de naam Uitgeverij Jonge historici draagt. De uitgeverij heeft nog steeds hetzelfde doel als voorheen, maar zal nu naast scripties ook tweede- en derdejaars papers gaan publiceren. Daarnaast bieden we de auteurs aan om hun (Engelstalig) onderzoek om te vormen tot een longread.  Dit zijn artikelen van circa 3000 woorden, die de lezer kennis laat maken met de essentie van het onderzoek ,  zonder dat daarvoor de hele scriptie gelezen hoeft te worden. Natuurlijk kunnen geïnteresseerden daarna alsnog de hele scriptie lezen, want deze publiceren we uiteraard complementair aan de longreads!!

Hoewel we Jonge Historici heten, zijn onze publicaties bedoeld voor iedereen met een interesse in geschiedenis. We bieden jonge historici een podium waarop zij hun werk kunnen presenteren aan de rest van Nederland. Hopelijk zult u genieten van het jonghistorisch talent en de papers en scripties die hieruit voort zijn gekomen!

 

Eén gedachte over “Uitgeverij

Reacties zijn gesloten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven