Essays

Het schrijven van het essay

Het schrijven van een essay is een vast onderdeel van het publicatieproces van Uitgeverij Jonge Historici. Als je je scriptie naar ons stuurt, en deze wordt geaccepteerd, krijg je een redacteur aangewezen die jou niet alleen helpt met het perfectioneren van de scriptie, maar ook met het opzetten en uitwerken van dit toegankelijke, kortere artikel.

Het essay is een stuk van 1.500 tot 2.000 woorden, waarin jij een interessant aspect van jouw scriptie uitwerkt, waar je in je scriptie geen plek voor had. Je kunt bijvoorbeeld de wonderbaarlijkste anekdote uit je scriptie centraal zetten, die ene interessante historische persoon of die intrigerende gebeurtenis als uitgangspunt nemen, of juist een onderdeel van je scriptie koppelen aan de actualiteit.

Ben je tijdens het schrijven van je scriptie een deelonderwerp of persoon tegengekomen, waar je graag meer over had willen schrijven, maar die net te ver van het onderwerp verwijderd was om dieper op in te kunnen gaan, dan is het essay de perfecte kans om dit toch te kunnen doen.

Het essay wordt een week eerder gepubliceerd dan je scriptie, en dient dus als een introductie of smaakmaker voor je langere werk. Het is dus nadrukkelijk geen samenvatting van je scriptie. Als de lezers immers al een samenvatting van je scriptie hebben gelezen, is de scriptie zelf een stuk minder interessant.

Bij de evaluatie van een scriptie, kijken wij ook naar de bijgeleverde opzet van het essay. Een zeer interessant en prikkelend onderwerp weegt mee in onze beoordeling, dus denk hier goed over na!

Mocht het nog niet duidelijk zijn wat de bedoeling van het essay is, stuur ons dan een mailtje naar uitgeverij@jongehistorici.nl.

Eén gedachte over “Essays

Reacties zijn gesloten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven