Vacature | Bestuurslid Externe Relaties

Stichting Jonge Historici zoekt een bestuurslid voor de nieuwe functie Externe Relaties. Als bestuurslid Externe Relaties ben je de spil tussen Jonge Historici en de samenwerkingspartners, waaronder studieverenigingen en culturele instellingen. Het is aan jou om contact te leggen en te onderhouden met onze partners. Ben jij diegene met een passie voor geschiedenis en vind je het belangrijk om te zorgen voor een duurzame verbinding tussen Jonge Historici en haar relaties? Lees dan verder.

Wie zijn wij?

Stichting Jonge Historici zet zich in voor en door jonge geschiedkundige en streeft ernaar om jonge historici een podium te bieden. Dit doet zij onder meer via het publiceren van scripties, artikelen, recensies en door evenementen en workshops te het programmeren. Zo organiseert Jonge Historici de jaarlijkse Jonge Historicus van het Jaar verkiezing. De stichting wordt gerund door een dagelijks bestuur en een team van enthousiaste vrijwilligers. De meeste hiervan zijn studerende of net afgestudeerde historici en zitten verspreid door heel Nederland (en sinds kort ook België). Het bestuur wordt bijgestaan door een Raad van Toezicht. De Raad is bedoeld als klankbord en ter ondersteuning. Recentelijk verkreeg Stichting Jonge Historici een culturele ANBI-status.

Wie zoeken wij?

Je bent verantwoordelijk voor het contact leggen en onderhouden van de relaties. Je bouwt een klantenbestand op met studieverenigingen, culturele instellingen, erfgoed instellingen, mediapartner en andere organisaties. Hier ga je actief naar op zoek, maar je onderhoudt ook relaties met bestaande samenwerkingspartners. Daarnaast neem je actief deel aan het bestuur, door aanwezig te zijn bij maandelijkse bestuursvergaderingen. Ervaring met bestuur- of commissiewerk is een pré. De gevraagde tijdsinvestering is twee tot drie uur per week en daarmee makkelijk te combineren met studie of werk. De functie Externe Relaties is nieuw en daarom in overleg nog verder in te vullen.

Wat bieden wij?

  • Een leuke vrijwilligersfunctie waarbij je veel bestuurservaring zal opdoen;
  • Ervaring opdoen met het leggen en onderhouden van externe relaties;
  • Een breed netwerk van (jonge) historici in heel Nederland;
  • Ruimte voor eigen inbreng om je ideeën te ontwikkelen;
  • Ruimte voor initiatief en verantwoordelijkheid;
  • Gezellige en gelijkstemde collega’s.

Solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te sturen t.a.v. Ivo Kostons naar info@jongehistorici.nl. De deadline voor sollicitaties is vrijdag 19 november. Voor vragen over de functie kan je naar hetzelfde e-mailadres sturen ten aanzien van Ivo Kostons.

Berichten gemaakt 1183

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven