Vacature: leden Raad van Toezicht Jonge Historici

Reageren: 15 juni t/m 15 juli 2018

Stichting Jonge Historici is op zoek naar 5 leden voor onze Raad van Toezicht, in oprichting per 1 oktober 2018.

Over Jonge Historici

Stichting Jonge Historici is een organisatie van circa dertig jonge historici en wordt binnen ons vakgebied op de voet gevolgd. De organisatie bestaat uit vrijwilligers die zich onder andere inzetten voor de website, de uitgeverij en het neerzetten van evenementen. De meeste vrijwilligers studeren of zijn onlangs afgestudeerd in geschiedenis, of in een ander verwant vakgebied. De jonge historici zijn verspreid door heel Nederland.

Onze missie: wij bieden jonge historici een podium

 1. Door scripties en papers te publiceren die anders in de la zouden belanden.
  Essentieel voor een aanstormend historicus is het schrijven van werkstukken, essays en scripties Wij willen een breed publiek kennis laten maken met het werk van jonge historici.
 2. Door evenementen te organiseren waar jonge historici hun talenten tentoon kunnen stellen.
  Deze tak van de organisatie houdt zich bezig met allerhande activiteiten om de kwaliteiten en talenten van jonge historici optimaal voor het voetlicht te brengen, en om jonge historici een actieve rol te geven in het publieke debat.
 3. Door een online platform te bieden voor discussie.
  Op onze website www.jongehistorici.nl verschijnen met grote regelmaat columns en recensies. Jonge Historici krijgen hier een podium om hun schrijfkunsten te tonen.

De stichting bestaat nu ruim 7 jaar en is uitgegroeid tot een serieuze speler in het historische en culturele veld. Jonge historici die als vrijwilliger zijn betrokken bij de stichting laten van zich horen in het maatschappelijke debat. Twee jaar op rij is de Verkiezing voor Jonge Historicus van het Jaar georganiseerd. De organisatie van de stichting professionaliseert steeds verder. Het oprichten van een Raad van Toezicht past in de verdere ontwikkeling van de stichting en haar activiteiten.

Functieomschrijving

De Raad van Toezicht houdt toezicht op de algemene gang van zaken van de Stichting Jonge Historici. Ze komt circa 4 keer per jaar bijeen en bestaat uit 5 leden. De Raad van Toezicht controleert de beleidsplannen en de financiële verantwoording van de Stichting. Daarnaast bekrachtigt zij de benoeming van bestuursleden en adviseert de Stichting gevraagd en ongevraagd.

Voor de Raad van Toezicht in oprichting zoeken we één voorzitter en vier leden volgens het onderstaande profiel:

 • Tussen de 30 en 45 jaar oud
 • Werkzaam in het culturele, historische of academische veld, met bijbehorend netwerk
 • Affiniteit met Stichting Jonge Historici
 • Onderschrijft de missie van Stichting Jonge Historici
 • Bestuurlijke ervaring of ervaring in een Raad van Toezicht is een pré
 • Bereid om circa 4x per jaar op vrijwillige basis bijeen te komen

Wij hechten aan een divers samengesteld team: uit verschillende delen van het land, uit diverse sectoren waar historici werkzaam zijn, en een goede m/v-verhouding.

Kandidaten worden aangemoedigd te solliciteren naar een functie in de te vormen Raad van Toezicht. Daarbij vermelden wij dat er een kandidaat-voorzitter in beeld is.

Contact

Informatie over de Raad van Toezicht kunt u verkrijgen bij Simone Vermeeren (voorzitter Jonge Historici), info@jongehistorici.nl

Uw sollicitatie zien wij graag voor 15 juli tegemoet. U kunt deze sturen naar info@jongehistorici.nl t.a.v. van Simone Vermeeren.

De eerste gesprekken vinden op zaterdag 21 juli of zaterdag 25 augustus in Utrecht. Desgewenst kunt u in uw sollicitatie een voorkeur doorgeven.

Berichten gemaakt 1236

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven