Vacature | lid Raad van Toezicht Jonge Historici (onbezoldigd)

Reageren: tot en met 1 oktober 2022

De Raad van Toezicht van de stichting Jonge Historici zoekt een nieuw lid. De stichting heeft als missie om de kennis en vaardigheden van jonge historici maatschappelijk in te zetten en zo het debat te verbreden. Draag je jonge historici een warm hart toe? Heb je een groot netwerk en zin om actief mee te denken met ons vrijwillige bestuur? Wil je je (verder) ontwikkelen in een Raad van Toezicht? Lees snel verder.

Over Jonge Historici

De stichting Jonge Historici bestaat sinds 2011 en biedt sindsdien een podium aan jonge historici. Dat doen we via het publiceren van scripties en papers, via evenementen en door als discussieplatform te fungeren. Daarnaast organiseert de stichting elk jaar de ‘Jonge Historicus van het Jaar Verkiezing’. Lees hier meer over de missie van Jonge Historici. Het bestuur van de stichting werkt hard om deze missie te realiseren. Het bestuur, commissies en vrijwilligers worden bijgestaan door een groep ervaren sparringpartners in de Raad van Toezicht.

Wat doen wij

De Raad van Toezicht ziet toe op het reilen en zeilen van het bestuur van de stichting Jonge Historici. Ze komt circa vier keer per jaar bijeen en bestaat momenteel uit vijf leden. De termijn van één van de leden zit erop. Hij geeft graag het stokje door ter verfrissing van de Raad. De Raad van Toezicht ziet toe op het beleid, de resultaten, de continuïteit en de financiële verantwoording van de stichting. Daarnaast bekrachtigt zij de benoeming van bestuursleden en adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd. Raad van Toezichtleden zijn ambassadeur van de stichting en bezoeken met regelmaat evenementen.

Profiel

Een potentieel lid van de Raad van Toezicht heeft het volgende profiel (let wel: we realiseren ons dat het schaap met de zes poten niet bestaat).

– Is tussen de 30 en 45 jaar oud.
– Opgeleid als historicus of affiniteit met geschiedenis.
– Onderschrijft de missie en visie van de stichting Jonge Historici.
– Beschikt over een relevant, sterk netwerk en is bereid dit netwerk in te zetten voor de stichting. Het meebrengen van kennis van een medianetwerk of ervaring op het gebied van ict en websites geldt als een pre.
– Is bereid om circa vier keer per jaar op vrijwillige basis bijeen te komen, een evenement van de stichting te bezoeken en daarnaast gevraagd en ongevraagd zijn/haar expertise in te zetten voor de stichting.
– Denkt actief mee op een opbouwende manier.
– Is samenwerkingsgericht, stimulerend en nieuwsgierig.
– Heeft ervaring met bestuurs- en commissiewerk en/of ervaring in een Raad van Toezicht/Raad van Advies.

De Raad van Toezicht hecht aan een divers samengesteld team: uit verschillende delen van het land, uit diverse sectoren waar historici werkzaam zijn en met uiteenlopende expertises. Idealiter heeft het nieuwe lid affiniteit met HR, digital en marketing.

Als lid van de Raad van Toezicht word je benoemd voor een termijn van vier jaar en ben je ervan bewust dat het een onbezoldigde functie betreft. We werken volgens de Code Cultural Governance.

Contact en reageren

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Coen Brummer (voorzitter Raad van Toezicht) via info@jongehistorici.nl. Twijfel je of je in het profiel past of heb je vragen? Aarzel dan niet om een bericht te sturen.

Jouw sollicitatie, bestaande uit een korte motivatie en cv, zien wij graag voor 1 oktober 2022 tegemoet. Deze kun je sturen naar info@jongehistorici.nl t.a.v. Vacature Raad van Toezicht.

De gesprekken vinden begin oktober plaats, bij voorkeur op locatie. Bij dit gesprek zijn twee leden van de Raad van Toezicht aanwezig. De voorkeurskandidaat zal ook nog een gesprek hebben met een lid van het
Dagelijks Bestuur. De eerste vergadering in de nieuwe samenstelling van de Raad van Toezicht vindt plaats in november/ december.

Berichten gemaakt 1241

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven