Vacature | Nieuw lid Raad van Toezicht Jonge Historici gezocht (onbezoldigd)

De stichting Jonge Historici heeft als missie om de kennis en vaardigheden van jonge historici in te zetten voor de maatschappij. Het bestuur, commissies en vrijwilligers worden bijgestaan door een groep ervaren jonge historici in de Raad van Toezicht. Vanwege het vertrek van een van onze leden en verlof van een ander lid is de Raad van Toezicht op zoek naar versterking.

Reageren: tot en met 31 juli 2020

Over Jonge Historici

Stichting Jonge Historici bestaat sinds 2011 en biedt sindsdien een podium aan jonge historici. Door het publiceren van scripties en papers op de website, door evenementen te organiseren en als discussieplatform te fungeren. Daarnaast organiseert de stichting elk jaar de Jonge Historicus van het Jaar verkiezing. Lees hier meer over de missie van Jonge Historici. De stichting heeft een zevenkoppig bestuur en een team van vrijwilligers die hard werken om deze missie te realiseren.

Functieomschrijving

De Raad van Toezicht bewaakt het reilen en zeilen van de stichting Jonge Historici. Ze komt circa 4 keer per jaar bijeen en bestaat momenteel uit 6 leden. De Raad van Toezicht controleert de beleidsplannen en de financiële verantwoording van de stichting. Daarnaast bekrachtigt zij de benoeming van bestuursleden en adviseert het bestuur gevraagd en ongevraagd.

Leden van de Raad van Toezicht hebben het volgende profiel:

  • Zijn een ‘oudere’ jonge historicus: tussen de 30 en 45 jaar oud.
  • Opgeleid als historicus of aantoonbare affiniteit met geschiedenis.
  • Brengen een relevant netwerk en expertise met zich mee.
  • Hebben affiniteit met de stichting Jonge Historici en onderschrijven de missie.
  • Hebben ervaring met bestuurswerk en/of ervaring in een Raad van Toezicht/Raad van Advies.
  • Zijn bereid om circa 4 keer per jaar op vrijwillige basis bijeen te komen (meestal in Utrecht), een evenement van de stichting te bezoeken en daarnaast gevraagd en ongevraagd hun expertise in te zetten voor de stichting.
  • Zijn vakkundig en werken transparant en verbindend.

Wij hechten aan een divers samengesteld team: uit verschillende delen van het land, uit diverse sectoren waar historici werkzaam zijn, met uiteenlopende expertises en een goede m/v-verhouding. Als lid van de Raad van Toezicht word je benoemd voor termijn van drie jaar en ben je ervan bewust dat het een onbezoldigde functie betreft.

Contact en reageren

Neem voor meer informatie over de functie contact op met Liang de Beer (voorzitter Raad van Toezicht) via info@jongehistorici.nl. Jouw sollicitatie, bestaande uit een korte motivatie en cv, zien wij graag voor 31 juli tegemoet. Deze kun je sturen naar info@jongehistorici.nl t.a.v. Raad van Toezicht.

De eerste gesprekken vinden plaats in de laatste twee weken van augustus in Utrecht of via videobellen. Bij dit gesprek zullen twee leden van de Raad van Toezicht aanwezig zijn. De voorkeurskandidaat zal ook nog een gesprek hebben met de voorzitter van het bestuur. De eerstvolgende vergadering van de Raad van Toezicht vindt plaats op donderdag 24 september 2020.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven